Soru ve cevaplarla tıp hukuku

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından "Soru ve Cevaplarla Tıp Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen "Soru ve Cevaplarla Tıp Hukuku" konulu konferansta Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Türkmen, akademik personel ve öğrencilere bilgi verdi.

OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon'da düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Prof. Dr. Levent Altıntop ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Tontuş ile öğrenciler katıldı.

Konferansta bir sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Ali Türkmen, "Meslek hekimlik mesleğidir. Hekimlik mesleği, mesleklerin en kutsalıdır. Hekimseniz kendinizi yenileyeceksiniz. Tıptaki gelişmeleri sürekli takip edeceksiniz. Tanı koyarken, tedavi uygularken, tıp biliminin temel metotlarını, öteden beri bilinen, bütün dünyada uygulana gelen yöntemleri harfiyen, eksiksiz olarak uygulayıp, uyguladığınızı da ispat edebildiğiniz taktirde netice ne olursa olsun size ne hukuki ne cezai sorumluluk tereddüt etmez" dedi.

Hastaya müdahale için hukuken bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hakan Hakeri, "Tıbbi müdahalenin hukuka uygun olması için hastaya teşhis ve tedavi uygulayan mutlak surette sağlık personeli olmalıdır. Hastanın ya da hasta yakının hastalık konusunda aydınlatılması ve müdahale için rızasının alınması gerekir. Rıza, aydınlatmanın ön şartıdır. Asıl olan müdahale için rıza alınmasıdır" dedi.

Konuşmacılar konferansın sonunda soruları cevapladı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI