Suriye'de "Sakat Doğum" İddiası

Rejimin kimyasal silah saldırısı nedeniyle ikinci sakat doğumun belgelendiği öne sürüldü.

Suriye'deki Kimyasal Dosyasını Belgeleme Bürosu Dış İlişkiler Sorumlusu Nidal Şeyhani, Esed rejiminin geçen Ağustos ayında başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle ikinci doğumsal anomali vakasının belgelendiğini açıkladı.

Şeyhani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib kentindeki Babu'l Hava Hastanesinde görevli doktorların söz konusu vakayı belgelediklerini söyledi. Şeyhani, şöyle konuştu:

"Doktorlar, sakat kız çocuğu dünyaya getiren bir annenin, kimyasal silah saldırısına maruz kaldığı için böyle doğum yaptığını belgeledi. Anne, hamileliğinin ikinci ayında kimyasal silah saldırısına maruz kalmasına rağmen hamileliği devam etmiş. Doktorlar, annenin zehirli gazları soluması neticesinde bebeği koruyan amniyo sıvısının azaldığını ve bunun sonucunda 4 ay önce sol bacağının alt kısmı olmayan, el parmaklarında şekil bozuklukları olan bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini iletti."  

Bürodan dün yapılan açıklamada da kimyasal silah saldırısına maruz kalan bir annenin, doğumsal anomalisi bulunan, "Fatıma Abdulgaffar" adlı kız bebeği dünyaya getirdiği duyurulmuştu.

 Ekim 2012'de kurulan Brüksel merkezli Suriye'deki Kimyasal Dosyasını Belgeleme Bürosu, Esed rejiminin kimyasal silah kullanımına ilişkin delil toplamayı ve bu konuda işlenen ihlalleri belgelendirmeyi amaçlıyor. - İstanbul

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI