Tam Gün Çağrısı! Yeni düzenlemeler üniversite hocaları ile sınırlı kalmasın

Sağlık-Sen Genel Başkanı, Tam Gün Yasası'nda yapılacak yeni düzenlemelerin üniversite hocaları ile sınırlı kalmamasını istedi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Tam Gün Yasası'nda yapılacak yeni düzenlemelerin üniversite hocaları ile sınırlı kalmaması gerektiğini, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretecek şekilde genişletilmesini istediklerini söyledi.

Sağlık kurumlarını ziyaret etmek ve teşkilatla İl Divan toplantısı yapmak üzere Nevşehir'e gelen Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş'i, ziyaret programına başladığı İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'nde Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Zengin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Hastane Yöneticisi Dr. Hakan Serçe'yi makamında ziyaret eden Memiş ve beraberindekiler, sonrasında servisleri gezerek personelle sohbet edip,sorunlarını dinledi. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Memiş, gündemde bulunan Tam Gün Yasası'nın, küstürülen üniversite hocalarının geri kazanılması için muayene açılmasının ön plana çıkmış olmasının, yanlış bir başlangıç olduğunu belirtti.

Yeni yapılacak düzenlemede çalışanların sorunlarının gündeme gelmesi gerektiğini kaydeden Memiş, maalesef bunun yerini muayenecilik konusunun aldığını söyledi.

Metin Memiş, "Yeni düzenlemede sadece üniversite hekimleri değil, sisteme entegre olan ve yüzde 94 oranlarında bulunan tüm hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının da haklarında iyileştirme yapılması gerekirdi. O nedenle düzenlemenin kapsamının genişletilmesi, başta küstürülen hocalar olmak üzere mevcut çalışan doktorlar ile diğer sağlık çalışanlarının da özlük haklarında iyileştirmeler yapacak hale gelmesini istiyoruz" dedi.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI