Tam gün formülü Tıp Bayramı'na yetişecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun tam günle ilgili olarak başlattığı girişimin sonuçlarının 14 Mart Tıp Bayramı’na yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu hafta içinde tam günle ilgili olarak tüm taraflarla ...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun tam günle ilgili olarak başlattığı girişimin sonuçlarının 14 Mart Tıp Bayramı’na yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu hafta içinde tam günle ilgili olarak tüm taraflarla görüşmeler tamamlanacak. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından ise, konuyla ilgili olarak bakanlık tarafından yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.


Müezzinoğlu, geçen hafta İstanbul’da bazı hocalar ve rektörlerle bir araya gelirken, Ankara’da da benzeri bir toplantı gerçekleştirdi. Türk Tabipler Birliği ile de görüşen Müezzinoğlu, bu hafta sonuna kadar temaslarını tamamlamayı öngörüyor. Müezzinoğlu’nun görüştüğü isimler arasında özel hastanelerin temsilcileri de yer aldı.
Açıklamalarında tam güne ilişkin olarak “Yasadan ciddi anlamda geri dönüş olmayacak” mesajı veren Müezzinoğlu’nun ekibiyle beraber geliştireceği yeni açılımı “14 Mart’ta” açıklaması bekleniyor. Yetkililer şu anda sadece görüş ve önerileri aldıklarını belirtirken, kamuoyuna yansıyan tam gün formüllerinin ise daha çok bu görüş ve öneriler kaynaklı olduğunu ifade ediyor.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI