Tam Gün yasası ekimde Meclis'te

Feshane'deki iftarda sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Müezzinoğlu 'Tam Gün' yasası hakkında merak edilen soruları cevapladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Tam Gün'le ilgili hazırladığımız torba kanun, yoğun gündem nedeniyle Meclis gündemine gelemedi ama ekim ayında ilk Meclis gündemine gelecek kanun, bizim torba kanunumuz" dedi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Feshane'de verilen iftar yemeğinde sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının çok onurlu bir mesleği icra ettiklerini söyledi. Gezi Parkı olaylarına da değinen Müezzinoğlu, üyesi olmaktan gurur duyduğu meslek kuruluşunun, olaylar sonrasında bir dergide, Türkiye'nin imajını zedeleyecek mesajlar yayınladığını belirtti. Müezzinoğlu, Gezi Parkı'na yakın, gerek askeri, gerek özel hastane, gerekse de ambulans hizmetleri verildiğini vurgulayarak, "Bunlar yapılırken, bir otelin otoparkı ya da bilmem ne odasının fiziki mekanlarında, kayıtlar tutulmadan, kimin kime ne hizmet verildiği bilinmeden, sonra da bugün gördüğümüz fotoğraflarda, 7 tane hekim hizmeti veren kişi yakalanıyor, 4 tanesi hekim değil, 1 tanesi birçok suçtan yargılanıyor. Bunların arkasından, bizim meslek kuruluşumuzun duruşu açıkçası meslek etiğimiz anlamında da mesleğin saygınlığı anlamında da üzüntü verici bir tablo olarak karşımıza çıktı" diye konuştu. Müezzinoğlu, ister siyasi, ister sivil temsil örgütleri olsun, ülkenin ve milletin değerlerini yok sayan, zedeleyen bu tür davranışları, sağlık çalışanlarının ve ülkenin hak etmediğini vurguladı. "Tam Gün, ekimde Meclis gündemine gelecek"

Konuşmaların ardından geçilen soru-cevap kısmında, Tam Gün ile ilgili bir soru üzerine de Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi: "Tam Gün'le ilgili hazırladığımız torba kanun, yoğun gündem nedeniyle Meclis gündemine gelemedi ama ekim ayında ilk Meclis gündemine gelecek kanun, bizim torba kanunumuz. Tam Gün'deki temel bakış açımız, özellikle üniversiteleri ilgilendiren kısmı, üniversite hocalarımız, bütün çalışmalarını üniversitesinde yapmalı ya da üniversiteden ayrılmalı. Özel sektör veya muayenede çalışabilir. Mesaisinden sonra, saat 5'ten sonra ya da hafta sonu, gece, hangi mesaiyi uygulamak istiyorsa, üniversite yöneticileri, hocalarımıza bu anlamda imkan tanıyacak, hastalarımızdan da mesai sonrası katılım payı almak kaydıyla, belli şartlarda hizmet verebilecek. Hocalarımızın, günlük mesaide, döner sermayede ek ödenekten aldığı para kadar, mesai sonrası da döner sermaye ya da ek ödenek alma hakkı olacak." Müezzinoğlu, hocaların, üniversite ve fakültelerinde hem tedavilerine devam etmelerini hem de üniversitelerini kendileriyle birlikte geliştirmelerini istediklerini kaydederek, "Muayeneyi tercih etmiş hocalarımız, şayet 'muayeneye devam edeceğim' derlerse, bizim kanun taslağımızda, taslak yasalaştıktan sonra 3 ay içinde, muayene hekimliğini tercih edenler, muayenehanesinde devam edecek, fakülteleri isteyenler, muayene hekimliğinde devam etmeyip, fakültelerinde mesai sonrası hizmet verebilecekler" ifadelerini kullandı.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI