Toplatılmasına karar verilen ürünler hakkında duyuru

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından toplatılmasına karar verilen ürünler hakkında duyuru yayımlanmıştır.

"Kurumumuz tarafından ruhsatlandırılan ilaç ve tıbbi ürünlerin haricindeki ürünlerin hastalıkları teşhis ve tedavi ettiği şeklinde sağlık beyanı ile tanıtım ve satışının yapılması yasaktır.

Bu kapsamda ilaç olmadığı hâlde ilaç gibi tanıtım ve satışı yapılan Clavix Panax, Clavis ve Klavis Panax isimli ürünlerin halk sağlığını tehlikeye soktuğu gerekçesi ile toplatılmasına karar verilmiş ve ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca Reklam Kurulu tarafından bu ürünlerin reklamları durdurularak para cezası uygulanmış, yine RTÜK tarafından da reklamları yayınlayan yayın kuruluşları hakkında idarî para cezası uygulanmıştır. Söz konusu ürünler veya benzer ürünlere ilişkin şikayet ve mağduriyeti olan vatandaşlarımız mağduriyetlerini belirtir dilekçe ile “hukuk@titck.gov.tr” e-posta adresi üzerinden Kurumumuza müracaat edebilirler."

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI