Türk Tabipler Birliği'nden, "yabancı doktora" tepki

Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını sil baştan değiştiren Kanun Hükmünde Kararname tartışma yarattı. Türk Tabipler Birliği düzenlemeyi ...

Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını sil baştan değiştiren Kanun Hükmünde Kararname tartışma yarattı. Türk Tabipler Birliği düzenlemeyi "hükümetin keyfi uygulamlarından biri" olarak yorumladı.

Hükümet seçim öncesinde aldığı Kanun Hükmünde Karaname yapma yetkisi bittiği gün, pek çok bakanlıkla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yasasını da baştan aşağıya değiştirdi. Meslek örgütlerinden tepki gecikmedi. En başta da yabancı doktor ve hemşirelerin Türkiye'de çalışmasına izin çıkmasına.

Birlik yetkililerine göre, sözkonusu kararnamede, yabancı doktorların dil ve eğitim durumlarına ilişkin bir kriter, sınav ya da ölçüt yok. Tepki çeken ve Birliği kaygılandıran bir başka konu da düzenlemeyle, Türk Tabipler Birliği Kanununun 1. maddesinde geçen "Tabipliğin kişi yararına uygulanıp geliştirilmesini sağlamak" ifadesinin çıkarılması.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Bilaloğlu, "Hekimlik kamu yararına değil mi? Kamu yararı kalkınca birtakım yardımseverler ortak olacak. Derya ışığı saçan dernekler çıkacak" diyerek kaygılarını dile getirdi.

Türk Tabipler Birliği'nin planı, diğer ilgili örgütlerle de görüşüp ortak bir eylem planı açıklamak ama Birliğin, Meclisteki siyasi partilerden, özellikle de KHK'yı Anayasa Mahkemesi'ne götürme yetkisini elinde bulunduran ana muhalefet partisinden beklentisi var.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI