Yağlı, unlu, tuzlu tüketimine dikkat edin

Mevsimler arası geçişlerde beslenme alışkanlığında değişiklikler olabileceğini belirten uzmanlar, yazdan sonbahara geçişin yaşandığı bu günlerde yağlı,..

Mevsimler arası geçişlerde beslenme alışkanlığında değişiklikler olabileceğini belirten uzmanlar, yazdan sonbahara geçişin yaşandığı bu günlerde yağlı, unlu, tuzlu ve tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi. Değişen mevsimle beraber tüketim alışkanlıklarının da farklılaşabileceğine dikkati çeken uzmanlar, "Bu dönemde iştah kapanması, halsizlik, isteksizlik sıkça görülür. Bunun için mutlaka bir doktordan yardım alınmalıdır" dedi.

Yazın zayıflamanın etkisiyle vücudun diğer dönemlere göre hassaslaştığını belirten uzmanlar, "Öncelikle yemek alışkanlığı değiştirilmelidir. Yemeklerde yağ oranı azaltılmalı, şekerli ürünlerin tüketimine dikkat edilmelidir. Sonbaharda vücutta direnç kaybı yaşanabilir. Sabahları mutlaka kahvaltı yapılmalı, mümkün olduğunca öğün atlanmamalı. Yemeklerde kolesterol oranı düşük besinler tercih edilmeli. Tansiyon, şeker, kalp ve obezite hastaları doktor kontrolünde ihtiyaçlarını karşılamalıdır" dedi.

Cihan

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI