Yanığa yoğurt olmaz!

Uzmanlar, güneşlenme sırasında oluşacak güneş yanıklarına kesinlikle yoğurt gibi malzemelerin sürülmemesi konusunda uyarılarda bulundu...

Hava sıcaklığının sağlığı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Dr. Osman Nacaroğlu, özellikle çocuklar, yaşlılar, kalp ve akciğer hastalıkları ile değişik deri hastalığı olanların durumdan daha çok etkilendiğini açıklayarak güneş yanıklarından yapılan en büyük yanlışları şöyle sıraladı: “Güneş yanıklarında kesinlikle yoğurt gibi maddeler sürülmemeli, bu durumda soğuk kompres uygulamaları yapılmalı, müdahale gereken durumlarda hekime danışmadan hiçbir şekilde merhem gibi sürülmemelidir. Gözlerde ağrılı kızarıklıklar olması durumunda hekime danışmadan hiçbir ilaç kullanılmamalı, güneş gözlüğü kullanılmalı ve soğuk kompres uygulanmalıdır. Kanser hastaları, kemoterapi hastaları veya değişik deri hastalığı olanların güneş ışınlarından korunmaya özellikle dikkat etmeliler” dedi.

Star'daki habere göre, aşırı sıcak havalarda sıcak çarpması için de dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Dr. Osman Nacaroğlu, “Sıcağa maruz kalan kişi serin bir yerde, sırt üstü yatırılmalı ve sağlık kuruluşuna götürülmelidir” dedi.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI