Yaşlılığın anahtarı bulundu

ABD'li bilim insanı Prof. Dongsheng Chai, beynin fiziksel yaşlanmayı kontrol eden bölgesini keşfettiklerini söyledi ve ekledi: "Yaşam sürecini uzatmanın mümkün ...

ABD'li bilim insanı Prof. Dongsheng Chai, beynin fiziksel yaşlanmayı kontrol eden bölgesini keşfettiklerini söyledi ve ekledi: "Yaşam sürecini uzatmanın mümkün olduğunu gördük"

ABD'deki Albert Einstein Tıp Fakültesi uzmanları, beynin hipotalamus adı verilen bölgesinin yaşlanma sürecini kontrol etmede önemli bir rolü olduğunu kaydetti. Yaşlanmayı geciktirmek için çalışan bilim insanları açlık, susuzluk, vücut ısısı ve yorgunluk durumlarını kontrol eden hipotalamusun yaşlanma sürecinin merkezi olduğunu belirtti.

'SÜRECİ KONTROL EDİYOR'
Araştırmayı yürüten Prof. Dongsheng Chai, "Bilim dünyası, yaşlanmanın vücudun çeşitli bölgelerinde tek başına mı yoksa bir organla bağlantılı olarak mı geliştiğini araştırıyor. Bizim çalışmamız ise yaşlanma sürecinin önemli bir kısmının hipotamalus tarafından kontrol edildiğini ortaya koydu. Fareler üzerinde yaptığımız deneylerde, hipotalamusta yaşlanma sürecini geliştiren sinyalleri yavaşlatıp, yaşam sürecini uzatmanın mümkün olduğunu gördük" diye konuştu. Hipotalamus beynin derinlerinde bulunan ve gelişim, büyüme, üreme, metabolizma gibi temel görevlerinin yerine getirildiği bir bölüm olarak tanımlanıyor.

'İLTİHAPLANMA SÖZ KONUSU'
Prof. Chai ayrıca, yaşlandıkça ciltteki iltihaplanmanın arttığına da dikkat çekerek, "Yaşlılıkla ilgili pek çok hastalıkta iltihaplanmanın söz konusu olduğunu görüyoruz. Bunlar arasında metolizma hastalıkları, kardiyovasküler ve nörolojik hastalıklarla pek çok kanser türü var" dedi.

Sabah

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI