Yatağa mahkûm eden ameliyat için 1.2 milyon liralık tazminat

Kırık kolundaki platinin alınması sırasında beynine oksijen gitmediği için yatağa bağlı kalan Nurullah'ın ailesi 7 yıl süren davayı kazandı.

Mersin'de 7 yaşındayken kolundaki kırık nedeniyle girdiği ameliyatın ardından yatağa mahkum olan Nurullah'ın ailesi, yıllardır verdiği hukuk savaşını kazandı. Yargıtay, yerel mahkemenin aileye 855 bin TL tazminat ödenmesi kararını onadı. Tazminatın, 8 yıllık yasal faiziyle birlikte 1 milyon 200 TL'yi bulacağı belirtildi. İstanbul'da oturan Nurullah Okutturan, 2004'te Mersin'in Tarsus ilçesindeki akrabalarını ziyarete gitti. Nurullah top oynarken düşünce, sol kolu dirseğinden kırıldı. Baba Cabir Okutturan, Nurullah'ı ilçedeki özel bir hastanede ameliyat ettirdi. Koluna platin takıldı ve 3 ay sonra platinin alınması için gün verildi. 3 Ekim 2004 günü Nurullah aynı hastanede, ameliyata alındı. Nurullah, Dr. Adil İ. tarafından anestezi ile uyutuldu.



BİLİRKİŞİ BELİRLEDİ
20 dakika süren ameliyat sonrası anestezi uygulamasına son verildi. İddiaya göre bir müddet sonra hasta yakınları, Nurullah'ın gözbebeklerinin büyüdüğünü, nabzının kesildiğini, kalp atışlarının yavaşladığını görünce doktora haber verdi. Hemen müdahale edildi ancak beyni oksijensiz kaldığı belirlenen Nurullah yatağa mahkum kaldı. Cabir Okutturan, oğlunu çok sayıda hastane ve doktora götürdü ancak bir daha tıbben iyileşemeyeceği haberiyle yıkıldı. Aile, özel hastane sahibi Ömer S., anestezi uzmanı Dr. Adil İ. ve hastane şirketi hakkında 2005'te 'maddi ve manevi' tazminat davası açtı. Baba Okutturan, "Oğlum 7 yıldan beri adeta canlı ölü gibi. Psikolojimiz bozuldu. Tıbben iyileşmesi mümkün değil. Evimizde her gün adeta cenaze var. Yavrumu yaşayan ölü yaptılar. Keşke sağlıklı olsaydı da bu paraya hak kazanmasaydık" diye isyan etti.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI