Yaz diyeti, Zayıflamak isteyenler... Bu diyet tam size göre...

Havalar birden çok ısındığı için sıcak ve yağlı yemekler yiyemiyorum. Zeytinyağlı sebzeler, salata, yoğurt ve meyveler beni ferahlatıyor. Tüm yaz meyvelerini çok,..

Merhaba,
Havalar birden çok ısındığı için sıcak ve yağlı yemekler yiyemiyorum. Zeytinyağlı sebzeler, salata, yoğurt ve meyveler beni ferahlatıyor. Tüm yaz meyvelerini çok seviyorum ve yerken kendimi kontrol edemiyorum, kilo alacağım diye de korkuyorum. Çocukların okullarının kapanmasıyla yazlığa geçeceğiz. Genelde ailece plajda olacağımız için pratik yiyecekler hazırlamak benim için daha uygun. Sizden bu düzende bir program rica ediyorum. D.A/ İzmir

D.A Hanım,
Sıcak havalarda yağlı yiyecekler yerine; su, vitamin ve mineral içeriği yüksek meyve, sebze, tam tahıllara dayalı bir beslenme şekli uygun. Izgara balık, tavuk, zeytinyağlı sebze, meyve ve salata iyi birer yaz mönüsü seçimi. Terlemeyle birlikte elektrolit dengesizliği yaşanabileceği için yoğurt, ayran ve cacık yeterli tüketilmeli ve su unutulmamalı.
Yaz meyveleri çok lezzetli olmakla birlikte miktarına dikkat etmelisiniz. Plaj çantanızda; meyve, ayran, grissini, diyet bisküvi, fındık, ceviz, kuru meyveler, soğuk çay ve meyve suyu (şeker ilavesiz) bulundurabilirsiniz. Plaja yakın yerlerde tost, ayran veya salata, ızgara gibi seçimler de yapabilirsiniz.


Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI