Yaz mevsimi astımı olanlar için tehlikeli

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevda Özdoğan yaz aylarında astım hastalarının dikkatli olması gerektiğini belirterek, `Bu kişiler çok yorucu olmayan sporları tercih etmeli ve ilaçlarını bırakmamalıdır` diye uyarıda

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sevda Özdoğan yaz aylarında astım hastalarının dikkatli olması gerektiğini belirterek, `Bu kişiler çok yorucu olmayan sporları tercih etmeli ve ilaçlarını bırakmamalıdır` diye uyarıda bulundu. Astım hastaları için yaz aylarının riskli olduğunu belirten Dr. Sevda Özdoğan, `Astımlarda bahar ve yaz ayları riskli dönemdir. Astımlıların bu döneme hastalıkları kontrol edilmiş bir halde girmeleri gerekir.

Eğer daha önceden ilaç kullanılıyorsa bu mevsimde de aksatılmaması lazım. Gıda allerjisi olanlarda özellikle sık allerji görülen deniz ürünleri fındık, fıstık tüketimi yaz aylarında arttığından dikkatli olmak gerekir` diye konuştu. Doç. Dr. Özdoğan, astımı olanların spor yaparken dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.
 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI