Yaz sıcaklarında çalışma koşulları hasta ediyor

Fizyoterapistler ofiste yanlış oturma, aralıksız çalışma gibi yanlışlara ani sıcaklık değişimlerinin eklenmesinin vücutta sakatlıklara yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Yaz sıcaklarının kendini hissettirdiği bugünlerde, iş hayatında her zaman yapılan hatalar olan yanlış oturma, yanlış mola seçimi, egzersiz yapmamak gibi nedenlerden kaynaklanan ergonomik hastalıkların, terleme, klimalardan kaynaklı ani sıcaklık değişimi, yetersiz havalandırma koşulları ile birleşerek hastalık risklerini de artırdığı bildirildi. Acıbadem Mobil Sağlık Uzmanlarından Fizyoterapist Çiğdem Özcan, ofis çalışanlarının genellikle yoğun çalışma temposu ve ergonomik olmayan ofis ortamları nedeniyle kas, iskelet ve sinir sistemini ilgilendiren ciddi ve geri dönüşü olmayan sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabildiğini belirttib Özcan, özellikle, bel, boyun ve sırt ağrıları, omuz ve boyun bölgesinde gerginlik, baş ağrısı, el bileği, el ve parmaklarda uyuşma, yorgunluk, gözlerde yanma ve kuruluk hissi, yoğun stres, soğuk algınlığı ve dolaşım problemlerinin en sık görünen hastalıklar olduğuna dikkati çekti.

Temiz havada molalar verin

Çiğdem Özcan, yazın hastalıklardan korunmak için ofis ortamında şu koşullara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti: Sıcaktan terleyen vücut klimalı ortamlardaki ani ısı değişimleri ile gün içinde yaşadığı olumsuz ergonomik koşullara yenilerini eklemiş oluyor. Ofis ortamlarında doğru havalandırma koşulları yaratmaya, küçük egzersiz hareketleri ile vücudu rahatlatmaya ve doğru zamanlarda temiz havada molalar vermeye dikkat etmeliyiz.

Oksijen miktarı hata oranını belirler

Kalabalık ofis ortamı ve yoğun çalışma koşullarına, uygun bir havalandırma sisteminin olmaması eklendiğinde oksijen miktarının düşmesine bağlı algıda zayıflık oluştuğunu anlatan Özcan, bunun da hatalara yol açtığını, uygun havalandırma koşullarının sağlanmadığı ofislerde, sağlık ve iş gücü kayıplarının yaşandığını belirtti. Bu sorunların çözümü olarak eğer çalışma ortamında iyi bir havalandırma sistemi yoksa, mini bir fan ile ortamın havalandırılabileceğini ifade eden Özcan, açık havaya çıkmanın tercih edilebileceğini dile getirdi.

stargazete.com

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI