Yerli malı yara iyileştiren kıyafet

Dünyanın tekstil üssü Türkiye, gözünü şimdi de akıllı ürünlere dikti. Bursa'da gerçekleştirilen 'Tekstilde Ar-Ge Zirvesi'nde birbirinden ilginç Türk ürünleri sergilenecek

Ev ürünleri ve giyimde dünyanın en büyük tekstil üreticileri arasında yer alan Türkiye, şimdi de gözünü 70 milyar dolarlık akıllı ürünlere dikti. Son dönemde sektördeki ağırlığını Çin'e kaptıran Türk tekstili Çin'i teknik tekstille vuracak. Bursa'da bugün başlayan 'Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi'nde dünyada ilklere imza atacak Türk tekstil ürünleri sergilenecek. Dünyada 700 milyar dolardan fazla büyüklüğe sahip tekstil sektöründe akıllı ürün pazarı geçen yıl 70 milyar dolara ulaştı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay "Bizim, amacımız özellikle Batı ülkeleri, Japonya ve Çin'in üstlendiği akıllı tekstilde yaratıcılığımızı üretime kazandırmak. 4 yılda 1 milyar dolarlık üretim hedefliyoruz" dedi. Fuar 13 Şubat'a kadar gezilebilecek.

144 ÜRÜN SERGİLENİYOR
Tasarım aşamasındaki 144 teknik tekstil ürünü zirvede 1.000'e yakın yatırımcıyla buluşacak. Ürünler arasında askeri ve sağlık ürünleri dikkat çekiyor. Türk mühendislerin geliştirdiği ürünler arasında ise en dikkat çeken yara iyileştiren elbise. Nano liflerden yapılan elbise, güvenlik çalışanları için özel olarak dizayn edildi. Isırgan otundan yapılmış kıyafet ise doğal ve sağlıklı ürün kategorisinde yer alıyor.

EKG'li tişört, Mp3'lü ceket
Yatırıma hazır fikirler arasında kalp rahatsızlıkları yaşayanlara özel EKG ölçen gömlek, müzikten vazgeçmeyenler için de Mp3 çalar entegre edilmiş ceket bulunuyor. Zirveye 76 yabancı projenin de katılacağını söyleyen İbrahim Burkay özellikle tekstilde Çin ile olan rekabette Türkiye'nin önemli bir koz elde edeceğini belirterek Türkiye'nin akıllı ürünlere yönelmeye başladığını söyledi.

 

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI