YÖK af çıkarmak için düğmeye bastı

Üniversitelerinden başörtüsü yönetmeliği nedeniyle ayrılmak zorunda kalan öğrenci ve öğretim görevlilerinin 11. afla dönüşü sağlamak üzere YÖK tarafından çalışma başlatıldı.

Tuğba Ceyhan

Hükümet, her alanda başörtüsü serbestiyeti uygulamaya çalışırken bu kapsamda üniversitelerinden başörtüsü yönetmeliği nedeniyle ayrılmak zorunda kalan öğrenci ve öğretim görevlilerinin 11. afla dönüşü sağlamak üzere YÖK tarafından çalışma başlatıldı.

Kurul, üniversitelere yazı göndererek, 1996 ve 2013 yılları arasında kılık kıyafet kurallarına muhalefetten üniversiteden atılan öğrenci sayılarını kendilerine bildirmelerini istedi. Çalışmanın ardından mağdur öğrencilerin tekrar okula dönmesi sağlanacak. YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, geçmişte başörtüsü nedeniyle üniversitelerden ayrılmak zorunda kalan öğretim üyelerinin tekrar kürsülerine dönebileceklerini açıklamıştı. Bu çerçevede YÖK, üniversitelerine dönmek isteyen hocalara da kapı araladı. 28 Şubat'ta 500'e yakın öğretim görevlisi fişlenmiş, birçoğunun görevine son verilmişti.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI