Yüksekova'da Kürtçe sağlık semineri düzenlenecek

Hakkâri'nin Yüksekova Belediyesi, 28 Nisan 2013'te 'Kısırlığın nedenleri, Tüp Bebek Tedavisi ve Kadın Sağlığı' konularının anadilde yapılacağı seminer düzenleyecek.

Yüksekova Belediyesi tarafından 28 Nisan Pazar günü Avaşin Kültür Parkı’nda saat 12.00’de organize edilecek olan seminere konuşmacı olarak Jinekolog Op. Dr. Nuh Gümüştekin’in katılacağı açıklandı. Bir gün devam edecek olan seminerin Kürtçe sunumla verileceği belirtildi.

Seminerle ilgili bilgi veren organizasyondan sorumlu İlkay Güvenç, bölgede bu tür sağlık seminerlerinin yapılmasını önemli bulduklarını belirterek, “28 Nisan Pazar günü yapılacak olan seminerde vatandaşlarımıza, kısırlığın nedenleri, tüp bebek tedavisinde kullanılan yöntemler ile yeni gelişen yöntemler ve genel olarak kadın sağlığı hakkında bilgi verilecektir. Seminer, Jinekolog Op. Dr. Nuh Gümüştekin'in Kürtçe sunumuyla verilecektir. Bu açıdan vatandaşlarımızın böyle önemli bir seminere katılmalarının kendileri açısından olumlu olacağını düşünüyoruz. Seminere tüm vatandaşlarımız davetlidir” diye konuştu.

Manşetler

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI