• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

10 adımda kusursuz bir gülüşe sahip olun

10 adımda kusursuz bir gülüşe sahip olun
Rahatça gülümseyebilmek, gülüşü ile etrafındakileri etkilemek isteyenler kulaktan dolma bir sürü yöntem uygularlar. Doğru olmayan, bilinçsizce yapılan bu uygulamalar ...

Rahatça gülümseyebilmek, gülüşü ile etrafındakileri etkilemek isteyenler kulaktan dolma bir sürü yöntem uygularlar. Doğru olmayan, bilinçsizce yapılan bu uygulamalar ise dişlere ve diş etlerine zarar verebilir. Oysa ışıldayan dişlerle özgürce gülümsemenin son yıllarda uygulanan tedavi yöntemleri ile oldukça kolay olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı  sağlıklı diş ve diş etleri için tavsiyelerde bulundu.

İşte sağlıklı ve güzel bir gülüş için profesyonel tavsiyeler;

Diş hekimi ziyaretleri oldukça önemlidir; Dişleriniz ile ilgili her hangi bir sorun yaşamadan 6 ayda bir diş hekimini ziyaret edin. Böylece dişleriniz ya da diş etiniz ile ilgili sorun daha başlangıç aşamasındayken fark edilerek tedavi edilir.

 

Ağız bakımını ihmal etmeyin; Dişlerinizi günde 2 defa fırçalayın ve bir defa diş ipi kullanın. Eğer diş etlerinizde her hangi bir kanama varsa diş hekiminize başvurun.

Atıştırmalıklardan uzak durun; Şeker, şeker kaplı fındık-fıstık, yapışkan kuru tahıl, hamur, ekmek, kuru üzüm, kurutulmuş meyva gibi yiyecekler dişlerinize yapışır. Uzun süre ağızda kalan besinler asit seviyesini yükselterek dişlerin çürümesine neden olur.

Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın; Eğer yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalarsanız öğle yemeği artıklarından daha fazlasını dişlerinizin üzerinden kaldırırsınız.  Yemekten sonra ağzınızı suyla çalkalayıp 30 dakika bekledikten sonra dişlerinizi fırçalarsanız mine tabakasındaki aşınmaları engellersiniz.

 

Sigarayı bırakın; Sigara içmek ağız kuruluğundan, ağız kokusuna, dişlerin sararmasına ve  hatta ağız kanserine kadar birçok hastalığa sebep olabilir. Sadece sağlıklı dişler için değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakmak gerekir.

Meyve ve sebzeler dişler için de gerekli;  Meyve, sebze gibi besinler tüketmek ağız sağlığı için de son derece faydalıdır. Bilindiği gibi meyve ve sebzeler vitamin içerirler. Bunlar dişetleri için çok önemlidir.  Ayrıca sert meyve ve sebzelerin tüketimi dişlerde mekanik temizliğe de neden olur. Örneğin  elmanın ısırılarak tüketilmesi ön dişlerde mekanik temizliğe neden olur.

 

Diş gıcırdatmaya karşı plak kullanın; Gün içerisinde yaşanılan stres çoğu zaman gece uyurken diş sıkma ya da diş gıcırdatma olarak kendini gösterir. Uyurken dişleri fazla sıkmak diş minelerinde aşınma, çene eklemlerinde problemlere yol açabilir. Diş gıcırdatmaya bağlı problemlere karşı diş hekiminin vereceği diş plağını kullanmak yeterli olacaktır.

 

Estetik diş hekimliği ile inci gibi sıralı dişler; Dişlerinizin renginden , yapısından ya da şeklinden memnun değilseniz estetik diş hekimliğinde uygulanılan yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Bir çok farklı tedavi seçeneği sunan estetik diş hekimliği ile neredeyse bütün estetik problemler 4-6 gün gibi kısa sürelerde tedavi edilebiliyor.

 

Diş eksikliğine karşı yapay diş kökü; Diş kaybının en önemli sebebi diş kaybıdır. Başka dişler kaybetmemek, rahatça yemek yiyebilmek ya da  özgürce gülümseyebilmek için diş eksikliğinin giderilmesi önemlidir. Yapay diş kökü olarak da adlandırılan implant tedavisi ile diş eksikliği giderilerek, doğal dişlerin rahatlığı sağlanır.

Su ihtiyacı; Yemek yedikten sonra diş için yapılacak en iyi şey su veya süt içmektir. Yemekten sonra içilen bir bardak su, yemek parçalarını ağızdan uzaklaştırır ve  ağızdaki asidik ortamı nötrler. Ayrıca süt içmek dişte kalsiyum oluşumuna neden olur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim