• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

112'ye saldırı alışkanlık yaptı

112'ye saldırı alışkanlık yaptı
İzmir’de 112 istasyonunu döner bıçağıyla basan E.K., serbest bırakıldıktan bir gün sonra yine sağlık görevlilerine saldırdı. E.K., bir kez daha serbest bırakılınca can güvenliklerinin olmadığını belirten sağlık çalışanları isyan etti.

Karabağlar 112 Ambulans İstasyonu görevlileri, yaklaşık 20 gün önce, sokakta içki içip çevreyi rahatsız eden E.K. ve bir grup arkadaşını polise şikayet etti. Bu durumu hazmedemeyen E.K., geçen cumartesi günü elinde döner bıçağıyla Peker Mahallesi‘nde bulunan 112 ambulans istasyonunu bastı. O sırada orada bulunan Yeşilyurt, Torbalı ve Ödemiş 112 Ambulans İstasyonu görevlilerinin de aralarında yer aldığı 15 kişiye saldıran E.K., polis tarafından yakalandı. Darp raporu alan sağlık görevlileri Bekir Gürel (39), Gürkan Denizçelik (24) ve Emin Ölmez (21) zanlı E.K.’den şikayetçi oldu. Polisin ifadesini aldığı E.K., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Hakkındaki evrakların adliyeye gönderilmesi istendi.

Bir gün sonra yine saldırdı

Önceki akşam saatlerinde, Abdi İpekçi Mahallesi’ndeki kahvede, fenalaşan bir hastanın bulunduğu ihbarını alan Karabağlar 112 Ambulans İstasyonu görevlileri harekete geçti. Bir gün önce arkadaşlarına saldıran E.K.’nın serbest bıkarılmasının tedirginliğini yaşayan sağlık görevlileri, bildirilen adrese vardıklarında şoke oldu. Sağlık görevlileri, girdikleri kahvede, hasta diye bildirilenin E.K. olduğunu görünce kaçtı. Yeşilyurt Polis Merkezi’ne giden 3 acil yardım görevlisi, E.K.’nın kasıtlı olarak yalan ihbarda bulunulmasını sağladığını ve can güvenliklerinin olmadığını belirterek şikayetçi oldu.

Acil servisi de karıştırdı

Polis sokaklarda E.K.’yı ararken, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde bir kişinin doktor ve sağlık görevlisine saldırdığı ihbarı geldi. Acil servise yönelen ekipler, saldırganın şikayet üzerine aradıkları E.K. olduğunu gördü. Gözaltına alınan E.K., Yeşilyurt Polis Merkezi’ne götürüldü. Arkadaşları tarafından sinir krizi geçirdiği söylenerek acil servise getirilen E.K.’nın “Bana dokunmayın, dokunursanız fena olur” diyerek tedaviyi kabul etmediği, yakınlarının ise “Sakinleştirici yapmazsanız burada bırakırız” demesi üzerine sakinleştirici iğne yapıldığı belirtildi. Yapılan sakinleştiricinin ardından E.K.’nın aniden Doktor Neslihan Satılmış ile sağlık görevlisi Metin Can’a saldırdığı bildirildi. Araya giren güvenlik görevlilerinin kurtardığı Satılmış ve Can, E.K.’den şikayetçi oldu. İfadesi alınan E.K. savcının talimatıyla yine serbest bırakıldı. E.K.’nin iki kez serbest sırakılmasına tepki gösteren sağlık çalışanları bugüh İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3388 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim