• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

20 devlet hastanesi 'Turizm Hastanesi' olacak

20 devlet hastanesi 'Turizm Hastanesi' olacak
Türkiye'ye tatile gelen turistlerin, acil durumlarda sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de hizmet alabilmelerini sağlanacak.

Türkiye genelinde Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir'de pilot olarak başlayacak uygulama ile Turizm Hastanelerinde yabancı dil bilen en az üç yardımcı sağlık personeli, iki doktor ve iki yönlendirme personeli görevlendirilecek. Bu amaçla Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Fethiye Devlet Hastanesi, Turizm Hastanesi yapılacak.

Sağlık turizminin yaygınlaşması ile birlikte çalışmaya başlayan Sağlık Bakanlığı, yayınladığı genelge ile devlet hastanelerinin kapısını turistlere açıyor. Türkiye genelinde ilk adımda 20 hastanede uygulanacak sistem ile turizm hastensi yapılacak devlet hastaneleri özel hastane gibi hizmet verecek. Yeni sistem kapsamında Muğla'da Fethiye, Marmaris, Bodrum olmak üzere 3 hastane Turizm Hastanesi yapılıyor. Söz konusu hastanelere yabancı dil bilen elemanlar alınacak. Hastaneler, yurt dışında özel hastane gibi reklam ve tanıtım çalışmaları yapabilecekler.

Muğla'da önümüzdeki günlerde Turizm Hastanesi yapılacak Bodrum, Marmaris ve Fethiye Devlet Hastaneleri başhekimleri Fethiye'de bir araya geldi. Eksikliklerin giderilmesi ve koordinasyonun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, Muğla İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sumur Gazezoğlu katıldtı. Toplantıda, fiyat tarifeleri konusunda görüşmeler yapıldı.

Gazezoğlu, bakanlığın genelgesiyle alt yapıların hazırlandığını ve 1 ay içinde tamamen hazır duruma geleceklerini ifade etti. Şu anda Türkiye'de 4 ilde bulunan ulaşımı kolay, organizasyonu oturmuş ve marka haline gelmiş 20 hastanede yabancı hasta kabulüne başlanacağını aktaran Gazezoğlu, "Sağlık turizminden farklı olarak çalışacak bu sistemin genel adı turizmde sağlıktır. Sağlık turizminde insanlar tedavi olmak için ülkemize geliyor. Ama bu sistemde insanlar tatil yaparken rahatsızlandıklarında devlet hastanelerine gelip tedavi olabilecekler. Muğla'da bu kapsamda 3 hastane hizmet verecek. Marmaris, Bodrum ve Fethiye Devlet Hastaneleri artık özel hastanelerle rekabet edecek. Yani bu 3 hastanemizi turizm hastanesi yapıyoruz." diye konuştu.

112 YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Öte yandan, Muğla merkezli hizmet veren 112 Acil Servis telefon hattının da yeniden yapılandırılacağı bu bağlamda İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça bilen tercümanlar alınacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge çerçevesinde, her yıl Türkiye'ye gelen 30 milyon turistin acil durumlarda devlet hastanelerinden daha iyi şartlarda hizmet alması amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4646 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim