• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 15 °C

2011 yılı TDB asgari muayene ve tedavi ücret tarifesi açıklaması

2011 yılı TDB asgari muayene ve tedavi ücret tarifesi açıklaması
Türk Dişhekimleri Birliği tarafından 2011 yılı TDB asgari muayene ve tedavi ücret tarifesi ile ilgili açıklama yapıldı.

Türk Dişhekimleri Birliği tarafından 2011 yılı TDB asgari muayene ve tedavi ücret tarifesi ile ilgili açıklama yapıldı.

Türk Dişhekimleri Birliği Asgari Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi, 2008 yılından itibaren anlaşılmaz  bir biçimde  ve hayatın gerçeklerine aykırı olarak Sağlık Bakanı tarafından düşürülmektedir.

Sayın Bakan, 2011 Yılı Asgari Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesini de 10 yıl önceki seviyeye çekerek; “ben yaptım oldu!”  mantığıyla  “demokratik(!)” bir karara daha imza atmıştır.  

 

Ülkemizdeki 10 yıllık enflasyon oranlarına baktığımızda hayat pahalılığının iniş çıkışlarını görmemiz mümkün. Ancak, dişhekimlerinin çalıştırdıkları personel ücretleri, satın aldıkları cihazlar, kullandıkları malzemeler ve her türlü gider kalemlerindeki enflasyona bağlı reel artışların aksine; Tarifemizin neden geriye götürüldüğünün hiçbir vicdani ve insani açıklaması yoktur.

Kaldı ki aynı Bakanlık 2010 yılında verdiği hizmetlere 401 Sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğini dayanak göstererek yeniden değerleme oranı olan % 7,7 nispetinde 2011 yılı fiyatlarına zam yapmıştır. 

Sayın Bakan kendi hizmetlerine uyguladığı zamma karşılık Tarifemizi 10 yıl geriye götürme çelişkisini nasıl açıklayacaktır.

Dişhekimleri de bu ülkenin insanıdır. Bırakın enflasyondan korunmayı, var olan düzeyini korumasından bile mahrum edilmesi ancak Sayın Bakanın kısa vadeli siyasi çıkarları ile açıklanabilir.

Asgari Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi;  dişhekimliği hizmetlerindeki kalitenin bir garantisidir. Tamamen hasta güvenliğini ve uygulanan malzemenin niteliğini öne çıkaran,  işlem zamanının en geniş bir biçimde hasta lehine kullanılmasını sağlamak üzere hayata geçirilen bir uygulamadır.

Ağız diş sağlığı hizmeti sunulan sağlık kuruluşları  birer  işletmedir. Her gerçek  ve tüzel kişi gibi ülkenin  ekonomik  göstergelerinden etkilenirler. Sayın Recep AKDAĞ, Bakanlık koltuğuna oturduğu tarihten 2008 yılına kadar Tarifeleri onaylamışken, 2009 yılından başlayarak Tarifeyi 10 yıl önceki ücretlere neden gerilettiğini açıklamalıdır.

Cevap şudur;  dişhekimliği emeği ayaklar altına alınmıştır. Dişhekiminin emeğiyle yaşaması engellenerek, bir meslek grubu; onların aileleri, yanlarında çalıştırdıkları personelleri, diş teknisyenleri, dişhekimliği malzemeleri satan firmalar kısaca tüm bir sektör cezalandırılmıştır.

Bu karar; Hükümetin hekim emeğine ve vatandaşına verdiği değerin bir ölçütüdür. Sağlık Bakanının şimdiye kadar mesleğimizle ilgili “ben yaptım oldu”  keyfi uygulamalarına karşı; dişhekimleri, diş teknisyenleri, dişhekimliği endüstrisi çalışanları,  bilinmez bir geleceğe mahkum edilen dişhekimliği fakültesi öğrencileri, ailelerimiz,  kısacası tüm sektör bileşenleri gereken cevabı vereceklerdir. 

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ

Bu haber toplam 17028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim