• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

2012 yılında tamamlayıcı sağlık sigortasının başlamasını bekliyoruz

2012 yılında tamamlayıcı sağlık sigortasının başlamasını bekliyoruz
Sağlık sigortalarında büyümenin tamamlayıcı ürünlerle hızlanacağını ifade eden Ergo Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Cem Köylüoğlu, uygulamanın 2012’de başlayacağını ifade etti.

Ergo Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Cem Köylüoğlu, sağlık sigortalarındaki gerçek büyümenin tamamlayıcı sağlık sigortasının devreye girmesiyle gerçekleşeceğini belirterek, “2012 yılı tamamlayıcı sağlık sigortasının başlayacağı ve artık hayatımıza gireceği bir yıl olacağını, öngörüyoruz” dedi. 2011 yılı ilk on ayında sektörün sağlık sigortalarında yüzde 19 prim artışı sağladığını hatırlatan Köylüoğlu, “Tüm sektörde sigortalı artışında büyük bir değişiklik olmadı. Burada sorun; mevcut pasta içinde sigortalıların transferiyle, özellikle grup işlerinde şirket geçişleriyle devam eden bir süreç yaşıyor olmaları.”

‘TAMAMLAYICIDAN SONRA SAĞLIKTA BÜYÜME BAŞLAYACAK’
“Genel sağlık sistemi rayına oturduktan sonra, gerek bu sistemin eksiklikleri gerekse halkın bu sistemin dışında kalan ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda biz sağlık sektörünün tamamlayıcı, bütünleyici dediğimiz unsurlarıyla özel sağlık sigortalarını geliştirmemiz, daha hızlı, kalıcı ve yaygın bir üretim sürecine geçmemiz mümkün olabilecek. İkinci aşama, nüfusun yüzde 10’una kadar penetre olabileceğimiz büyüme fazı, tamamlayıcı sigortadan sonra başlayacak.” diye konuştu.

‘2012’DE HAYATIMIZA GİRECEK’
“2012 yılı tamamlayıcı sağlık sigortasının başlayacağı ve artık hayata gireceği bir yıl olacak, öngörümüz bu yönde” diyen Köylüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “TSS için şu anda yasal bir engel yok ama en azından yasal zemininin daha belirgin olmasını ve süreklilik açısından önümüzün açılmasını arzuluyoruz.

Sağlık sisteminin zamanla daha hızlı bir biçimde şekilleneceğini belirten Köylüoğlu, “sağlık sistemi, aile hekimliğinin daha efektif olarak kullanılmasıyla olgunlaşma sürecinde önemli bir aşamayı geçmiş olacak. Özellikle aile hekimliğinin sevk vermediği durumlarda özel hastanelere erişimin kısıtlanması, önemli bir dönüm noktası olacaktır. O zaman özel sağlık sigortasının neyi tamamlayıp, tamamlamayacağı nerelerde ihtiyaç olarak daha çok hissedileceğini sektör olarak hep beraber göreceğiz.”

Köylüoğlu şu anda tamamı SGK ile anlaşmalı kurumlarda SGK’lı hastadan yüzde 30 ile 70 arasında fark alınabildiğini belirtti.

‘TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASINA İHTİYAÇ VAR’
Köylüoğlu tamamlayıcı sağlık sigortasına ihtiyaç olduğunu, ancak bu konuda belirsizliğin yarattığı sisli ortamın kalkması için sigorta sektörünün, ürün ve sistem geliştirmek, tanıtım yapmak için gerekli yatırımları cesaretlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

‘ERGOCAN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR’
Ergo’nun ağustos ayında piyasaya sunduğu Ergocan Sağlık Sigortası’nın büyük ilgi gördüğünü belirten Cem Köylüoğlu, “Ergocan Sağlık Sigortası, Ergocan Bebek, Ergocan Geniş Aile, Ergocan Esnek Plan, Bestmed Referans Merkezleri, Ergo Destek ve 2 yılda Ömür Boyu Yenileme Garantisi özellikleriyle sigortalılara yeni avantajlar kazandırdı” diye konuştu.

Ergocan sağlık sigortasının müşterilere sunduğu en önemli avantajın; ihtiyaçlara göre teminat seçme şansı veren bir ürün olduğunu söyleyen Köylüoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ergocan Sağlık Sigortası, klasik sağlık poliçeleri kategorisinde olmakla birlikte, kişinin kendi ihtiyaçlarına ve sağlık tüketim alışkanlıklarına adapte edebildiği, kullanacağı kadar teminat alabildiği ve ona göre prim ödeyebildiği, lego gibi yapılandırabildiği bir ürün. Örneğin bizim kırmızı grup dediğimiz hastaneleri kullanma olasılığı düşük ise, onların maliyetini en başından sistemden çıkarabildiği, daha az prim ödediği, ama kullanmak zorunda kalırsa da ek bir katılım payı ile limitsiz olarak kullanabildiği akıllı bir platform ürünü.”

‘KULLANILMAYAN TEMİNAT İÇİN PRİM YOK’
Köylüoğlu Ergocan’ın sigortalıya sunduğu avantajlar konusunda şunları söyledi: “Yatarak tedavide yüzde 100, ayakta tedavilerde yüzde 80’ini karşılayan, doğum ya da yurtdışı teminatını da ek primle ekleyebileceği, öğretim üyelerini de karşılamasını istiyorsa bunu da küçük bir ek primle kapsama alabileceği, dolayısıyla kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirebildiği bir ürün Ergocan. Yani sektördeki diğer ürünlerden en önemli farkı; sigortalıyı, kullanmayacağı teminatlar, hastaneler ya da bölümler için yüksek prim ödemek zorunda bırakmıyor olması.”

Ergobebek ve Geniş Aile uygulamalarının Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan Köylüoğlu, “Doğan bebeğin doğduğu günden itibaren sigortalanıp, tüm risklerinin; ister doğumdan kaynaklansın, ister genetik ya da prematüriteya bağlı olsun, ister kuvöz veya ameliyat gerektirsin, tüm masraflarını limitsiz olarak direk kendi poliçesinden karşıladığımız eşsiz bir Ergobebek teminatımız var” dedi.

Sigortacı Gazetesi

Bu haber toplam 3975 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim