• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

2012’de özel sağlık sigortalı sayısı 2 milyonu bulacak

2012’de özel sağlık sigortalı sayısı 2 milyonu bulacak
2012 yılında sağlık sigortalı kişi sayısının 2 milyona ulaşacağını söyleyen Kalkavan, özel sigortanın SGK’nın üzerinden büyük yük kaldırması açısından önemine işaret etti.

Sağlık sigortalarının sektörün önemli branşlarından biri haline gelmesinin, teminat altına aldığı konu bakımından son derece normal karşılanması gerektiğini belirten TSRŞB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kalkavan, “Sigortalı sayısı açısından baktığımızda, 2006 yılında 1 milyon 186 bin olan sağlık sigortalı sayısı, 2010 yılında 1 milyon 666 bin kişiye ulaşmış olup dört yıl içerisinde yüzde 40 artış göstermiştir. Bu yılın ilk sekiz ayında 1 milyon 398 bin kişi sağlık sigorta poliçesi satın almış olup, 2011 yılı sonunda 1 milyon 900 bin kişiye ulaşılacağını tahmin ediyoruz. Önemli bir terslik olmadıkça, 2012 yılında 2 milyon kişi sağlık sigortası kapsamında modern, kaliteli ve daha da önemlisi arzu edilen yerde hizmet verecek bir teminata sahip olacaktır” diye konuştu.

“Sosyal güvenlik sisteminin sunduğu sağlık hizmetinin geniş bir kesime sunuluyor olması, sunulan hizmetini kalitesini ve bu hizmetten yararlananların memnuniyetini düşürmektedir” açıklamasında bulunan Kalkavan, tamamlayıcı sağlık sigortasının önemiyle ilgili şöyle konuştu: “SGK’nın sunduğu hizmetin de bir tarifesi mevcut. Bazı sağlık kurumları, sundukları sağlık hizmetinin maliyetini bu tarifeyle karşılayamadıkları için SGK ile anlaşamıyor. Dolayısıyla sağlık güvencesini SGK’dan sağlayan kesime hizmet sunamıyorlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası, sosyal güvenlik kurumlarının kısmen veya hiç ödemediği sağlık giderlerini karşılayan, bir nevi sosyal güvenlik kurumlarını tamamlayan bir özel sağlık sigortasıdır.”

‘SİGORTALI SAYISI 5-6 MİLYONU GEÇECEK’
Hazine’nin bu alandaki gerekli düzenlemeleri yapmasıyla, birkaç sene içerisinde sigortalı sayısının 5-6 milyonu aşacağını tahmin ettiklerini söyleyen Kalkavan, bu uygulamanın sadece sigorta sektörünü değil, tüm tarafları olumlu etkileyeceğini belirtti. Kalkavan konuyla ilgili şöyle konuştu: “Gerek sigortalı sayısının artması ve gerek tedavi maliyetinin belli bir oranının SGK tarafından ödenmesi paralelinde maliyetlerin düşmesiyle poliçe primleri önemli oranlarda düşecek. Böylelikle bugün bazı kesimler için lüks olarak algılanan sağlık sigortası sıradan, olması lazım gelen bir ürün halini alacaktır.”

Sağlık sigortalarının özellikle kamu açısından çok önemli olduğunu söyleyen Kalkavan, bu yönde yapılacak açılımlarda kamu tarafının çok daha aktif olması gerektiğini belirtti. Kalkavan son olarak 1.65 milyon olan sağlık sigortalı sayısının 8-10 milyonu bulması durumunda sigorta sektörünün, SGK’nın üzerinden daha fazla yük kaldıracağını kaydetti.

Sigortacı Gazetesi

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim