• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

4/B Yönerge Değişikliği

4/B Yönerge Değişikliği
Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması Ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge’de Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü
  DUYURU
           657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre çalışan ebe, hemşire ve sağlık memuru (toplum sağlığı teknisyeni) unvanlı sözleşmeli personelin, aile hekimliği uygulamasına geçiş işlemleri hakkında, Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge’de 28.04.2010 tarihli ve 124686 sayılı Bakan Onayı ile düzenleme yapılmıştır.
         Yapılan düzenleme metne işlenerek, anılan Yönerge http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır.
          
KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR
28.04.2010

 

Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması Ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge’de Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge
 
Madde 1- Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge’ye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
 
“Aile Hekimliği Uygulaması
Ek Madde 1- (1) 5258 sayılı Kanun kapsamında aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen ebe, hemşire ve sağlık memuru (toplum sağlığı teknisyeni) unvanlı personel, hizmet sözleşmesini feshederek pozisyonunun bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki aile sağlığı merkezlerinde sözleşmeli aile sağlığı elemanı olarak çalıştırılabilir. Aile sağlığı elemanı olarak geçen süreler, 4/B sözleşmeli personelin hizmet sürelerinin tespitinde dikkate alınır.
 
(2) Birinci fıkraya göre aile sağlığı elemanı olarak çalışıp 4/B sözleşmeli personel statüsüne dönmek isteyenler, sözleşmelerinin sona erdiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde müdürlüklere başvurur, bu başvurular Bakanlığa gönderilir. Başvuru sahibi kişiler, aynı unvanlı boş pozisyon bulunması kaydıyla; sırasıyla, ayrıldığı hizmet biriminde veya o il’de veyahut aynı hizmet bölgesi veya bir üst hizmet bölgesi D hizmet grubundan başlamak üzere bir il’de Bakanlık onayıyla çalıştırılır. 657 sayılı Kanuna göre kamu hizmetinden çıkarılmayı gerektiren fiiller nedeniyle aile hekimliği hizmet sözleşmesi sona erenler bu haktan yararlandırılmaz.
 
(3) Bakanlık onayıyla çalıştırılacak kişi; onayın tebliği tarihinden itibaren onbeş gün, belge ile ispatlanan sebep bulunması halinde iki ay içerisinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlar. Bu sürelerin aşılması halinde müdürlüklerce tespit yapılarak Bakanlık onayı iptal edilir.”
 
Madde 2- (1) Bu Yönerge yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
Madde 3- (1) Bu Yönerge hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

 

Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması Ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge 

Bu haber toplam 6415 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim