• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

4/C’liler için Başbakanlığa başvuru yapıldı

4/C’liler için Başbakanlığa başvuru yapıldı
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), 4/C’linin çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle Başbakanlığa başvuruda bulundu.

Konfederasyon’un Başbakanlığa yaptığı yazılı başvuruda 6111 sayılı Torba Yasa’daki hükümlerin 4/C’li personele de uygulanması istendi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, HAKSEN’in 4/C’li çalışanlar için Başbakanlığa başvuruda bulunduğu öğrenildi. Torba Yasa’da kamu görevlilerinin yakınlarının vefatı halinde verilen iznin 7 güne çıkarıldığı, doğum yapan kadınlara verilen süt izninin günde 3 saate çıkarıldığının belirtildiği başvuruda, 4/C’li personelin ise halen 3 gün ölüm izni ile 1.5 saat süt izni kullandığı hatırlatıldı.

Başvuruda, diğer kamu görevlileri ile aynı şartlarda hizmet veren 4/C’li personele de fazla çalışma, ek ödeme, ek ders ve döner sermaye ödenmesi talep edilerek, bu ödemelerin yapılmasına engel olan 4/C li personelin sözleşmelerinde yer alan “Geçici personele bu kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve hizmet sözleşmelerine bu yönde hüküm konulamaz” ibaresinin kaldırılması istendi.

Başvuru metninde, yasa gereğince 25 Şubat 2011 tarihinden itibaren kamu personeli ile yapılan sözleşmelerden Damga Vergisi alınmadığı belirtilerek, 4/’li personelden de Damga Vergisi alınmaması ve alınanların ise iadesi talep edildi. Anketör, hizmetli, kaloriferci, şoför vb. gibi yardımcı hizmetlerde çalışan 4/C’li personele giyecek yardımı ödenmesi, emekliliği hak eden 4/C’li personelin sözleşmelerinin yılsonunu beklenmeden fesih edilmesi nedeniyle uğradıkları hak kaybının giderilmesi istendi.

-“4/C’LİYE NEGATİF AYRIMCILIK YAPILIYOR”-

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada yasalardaki lehte düzenlemelerin 4/C’lilere uygulanmadığını, aleyhte yapılan düzenlemelerin ise derhal işleme konulduğunu söyledi.

Torba Yasa’daki düzenlemelerde 4/C ibaresinin bulunmaması nedeniyle, 4/C’li personelin Aile Yardımı alamadığını , hala damga vergisi ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Çivi, “657 sayılı Yasa’ya göre çalışan 4/C personelin sadece adı var. Yasa’nın disiplin hükümleri uygulanırken, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin hükümler uygulanmıyor. Yasal olarak 4/C’li personele negatif ayrımcılık yapılıyor” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim