• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

7 günlük 'Işıldama Diyeti' ile ışıl ışıl ışıldayacaksınız!

7 günlük 'Işıldama Diyeti' ile ışıl ışıl ışıldayacaksınız!
7 günlük 'Işıldama Diyeti' kimlerde etki gösterir? Temel prensibi nedir?...



Yeni bir yıl, yeni bir siz demek. 2017’de taze bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulup, forma girerken cildinizi de güzelleştirmek elinizde. Yeni bir siz için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız bu diyet sizin için yaratılmış demektir. Daha fazlasını Işıldama Diyeti’nin yaratıcısı Dyt. Emre Uzun’dan öğrenelim…


IŞILDAMA DİYETİ’NİN TEMEL PRENSİBİ NEDİR?

Diyet yaparken vücudumuzu yorabiliyoruz. Özellikle düşük kalorili ve uzun süren diyetlerde cildimizde ve saçlarımızda cansızlık beliriyor. Bunların sebebi sağlıklı bir diyet yapılmadığında yeterli vitamin ve minerallerin alınmamasından kaynaklanıyor. Fit ve zayıf bir vücuda sahip olmak herkesin hayali. Fakat zayıflarken meydana gelen istenmeyen yan etkiler unutulmamalı. İşte Işıldama Diyeti tam da bu noktada devreye giriyor. Plansız ve uzman eşliğinde yapılmayan diyetler sonrasında bireylerden birçok olumsuzluklar duyuyoruz. Uzun süren yorucu diyetler sonrası, saç dökülmesi, cilt kırışıklığı ve solukluğu, yorgunluk hatta depresyon gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Hem zayıflayıp hem de yeterli vitaminleri ve mineralleri almak işte bu yüzden çok önemli.


NE KADAR SÜREDE ETKİSİNİ GÖSTERİYOR? BU SÜREÇ KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİYOR MU?

Işıldama Diyeti, etkisini kişiye göre farklı gösterebiliyor. Bunun sebebi kişilerin vitamin ve mineral deposunun farklı miktarda olabilmesi. Aslında farklılığı daha önce tükettiğimiz besinler etkiliyor. Bir de metabolizmamız devreye giriyor. Her bireyin toparlanma süreci farklı olabiliyor. Bunu yaş, cinsiyet gibi faktörler de etkiliyor. Birey daha önceki diyetleriyle cildini hırpalamış, vitamin ve mineral depolarını önemli derecede düşürmüş olabiliyor. Bütün bunlara rağmen Işıldama Diyeti’ni uyguladığınızda göreceksiniz ki tüm bu olumsuzluklar gözle görülür biçimde etkisini göstermeye başlayacak. Bu biraz kendinizi ne kadar sevdiğinize ve kendinize ne kadar ilgi gösterdiğinize bağlı olarak da değişiyor.


BU DİYET KİŞİNİN RUH HALİNDE NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLERE YOL AÇIYOR? İYİ HİSSETTİRİYOR MU?

Yetersiz veya kontrolsüz besin alımı vücutta dengelerin bozulmasına yol açabiliyor. Yapılan çalışmalarda tükettiğimiz besinler sadece görüntümüzü değil ruh halimizi de etkiliyor. Çoğu zaman insanlar mutsuzken çikolata, cips gibi gıdalara sarıyor. Kötü duygulardan bu şekilde kurtulacağını sanıyor. Oysaki bunlar geçici olarak huzur verse de uzun vadede ruh halimizi olumsuz etkilediği gibi depresyonların altını doldurabiliyor. Işıldama Diyeti’nde tüm vitamin ve mineraller dengeli bir şekilde alındığından kişilerde ruh halini iyileştirici etki yaratıyor. Sağlıklı ve dengeli beslenen bireylerde ruh halinin iyileştiğini gösteren çalışmaların sayısı günümüzde gittikçe artıyor. Işıldama Diyeti’nde ise bu araştırmalardan yola çıkarak ruh halimizi iyileştiren triptofan, folik asit ve selenyum gibi vücudumuz için önemli vitamin ve minerallere bolca yer veriyoruz. Dolayısıyla bu diyeti uygulayarak ruh halinde olumlu etkiler görmek mümkün


DİYET LİSTESİNDEKİ IŞILDATICI SU VE PARLAKLIK VEREN SMOOTHIE’NİN FAYDALARI NEDİR?

Işıldatıcı su bol miktarda C vitamini ve polifenoller içeriyor. Maydanoz, nane, elma ve limon, içerdiği C vitamini ve antioksidanlar ile cildi ışıldatıyor. Maydanoz ile nane ödem ve toksin atıcı özelliklerle cildi arındırıyor. Elma ise antiaging özelliği ile cildin yaşlanmasını da geciktirerek, uzun dönemde sağlıklı cildin devamlılığını sağlıyor. Parlaklık veren smoothie ise içerisindeki siyah üzümlerle antioksidan desteği sağlıyor. İçindeki flavanoidler cilt için faydalı olacak yapıya sahip. Cildin yaşlanmasını geciktirerek antiaging etki veriyor. Havuç, içerdiği A vitamini ile cildin korunmasını artırıyor. Uzun dönemde cilt kanserini önleyen beta karotenlere sahip. Maydanoz, nane ve salatalık gibi sebzelerle cilde parlaklık sağlanarak ödem ve toksinlerin uzaklaştırılması hedefleniyor.


IŞILDAMA DİYETİ’NDE EGZERSİZ NASIL BİR YERE SAHİP? TER ATMAK İŞE YARIYOR MU?

Her diyette olduğu gibi Işıldama Diyeti’nde de egzersizin önemli bir yeri var. Düzenli yapılan egzersizler vücutta dolaşımı artırıyor ve cildin daha parlak gözükmesini sağlıyor. Yapılan diyetler sonrası bireyler en çok sarkmalardan şikayet ediyor. Bunu önlemek için en iyi yol egzersiz yapmak. Böylece istemediğimiz görüntüler oluşmadan hem zayıflamış hem de sağlığımıza kavuşmuş oluyoruz. Yapılan egzersizler vücutta yağ yakımını hızlandırıyor. Özellikle kadınların baş düşmanı olan selülitlerin oluşmasını engellemek için yağ yakımını hızlandırmalıyız. Vücudumuzdaki yağ oranını azaltıp, kas oranını artırmak içinse en etkili çözüm düzenli egzersiz yapmak. Yine egzersizler cildi elastik hale getirerek kırışıklıkları da önlüyor. Böylece yaşlanmada geciktirici etki yaratıyor.


KİŞİ İRADESİNE YENİK DÜŞÜP KAÇAMAK YAPMAK İSTERSE TERCİHİNİ HANGİ YİYECEKTEN YANA KULLANMALI?
 
Diyetlerde bireylerin bazen kaçamak yapmak istediği oluyor. Fakat bu kaçamaklar tüm diyeti etkileyebiliyor. Bu yüzden kaçamaklarınızı doğru besinlerden yana kullanmalısınız. Işıldama Diyeti yaparken önemli olan vücuttan hem toksinleri atmak hem de gerekli vitamin ve mineralleri yeterli şekilde sağlamak. Öyleyse attığınız bu toksinleri sağlıksız kaçamaklarınızla geri almayın.
 

PEKİ NE GİBİ GIDALAR ALTERNATİF OLABİLİR?
 
Sütlü ama şekersiz tatlılar, dondurma ve bitter çikolata ilk tercihimiz olmalı. Işıldama Diyeti uygulayan kişi haftada bir bu kaçamaklarla kendini ödüllendirebilir.


BU DİYETTE HANGİ BESİN GRUPLARI ÖNEM TAŞIYOR? EN ÇOK NELER TÜKETİLMELİ?

Işıldama Diyeti’nde en çok sebze ve meyve önem taşıyor. Yağ oranı ve kalori değeri düşük fakat besin değeri yüksek olan sebzeler ve meyvelerde bol miktarda vitamin, flavonoid ve antioksidan bulunuyor. Bol miktarda sebze ve meyve tüketimi antiaging etki ile erken yaşlanmayı önlediği için Işıldama Diyeti’nde önemli bir yere sahip. Yine bol lif içerdikleri için de yeterli doygunluğu sağlıyor. Meyve ve sebzenin yanında protein tüketimi de atlanmamalı. Protein vücudumuzun yapı taşı ve yeterli miktarda alımı çok önemli…


IŞILDAMA DİYETİ’Nİ UYGULAYANLARA EN ÇOK NEYE DİKKAT ETMELERİNİ ÖNERİRSİNİZ?

Cilt sağlığı ve güzelliği sağlığımızın en önemli göstergesi. Genetik faktörlerin cilt yapımız üzerindeki etkisi büyük. Cildimizin görüntüsü yaşam biçimimiz ve beslenmemizle şekilleniyor, bu yüzden tükettiğimiz besinler çok önemli. Bunların yanında Işıldama Diyeti’ni etkili kılan en önemli etken ise su tüketimi. Vücudumuzun yüzde 70’ini su oluşturuyor. Tüm organlarımız için geçerli olduğu gibi cildimiz için de su büyük bir öneme sahip. Yeterli su içilmediği takdirde yapılan diyetin pek de önemi kalmıyor. Çünkü toksinleri atmamızı sağlayan bu diyette bir de toksinleri vücuttan uzaklaştıracak bir araca ihtiyacımız oluyor. İşte bu noktada da devreye su tüketimi giriyor. Su tüketimi ayrıca cildin esnekliğini artırıyor ve yenilenmesini sağlıyor.



DYT. EMRE UZUN’UN IŞILDAMA DİYETİ LİSTESİ


1. GÜN

Sabah:
• 2 su bardağı ışıldatıcı su
• 4 yemek kaşığı lor peyniri (çörek otu ve karabiber eklenmiş)
• 2 adet ceviz
• Bol domates, semizotu ve maydanoz
• 1 ince dilim tam tahıllı ekmek
• 1 fincan kuşburnu ya da adaçayı

Öğle:
• Ton balıklı roka salatası
• 1 adet maden suyu

Ara öğün:
• 1 kase sütlü tatlı veya 2-3 top dondurma

Akşam:
• 100 g ızgara tavuk veya 4-5 adet ızgara köfte
• 1 kase cacık veya 1 bardak ayran
• Bol salata (1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol sirke ve limon ile)

Ara öğün:
• Parlaklık veren smoothie

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16505 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 5 6 7 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim