• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

9'u beyin cerrahı 30 kişi gözaltında

9'u beyin cerrahı 30 kişi gözaltında
ESKİŞEHİR’de medikal malzeme alımında ihaleye fesat karıştırdıkları ve 10 milyon YTL haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 8'i devlet hastanelerinde görevli 9 beyin cerrahı, 3 kamu görevlisi ile 18 medikal firma yetkili

ESKİŞEHİR’de medikal malzeme alımında ihaleye fesat karıştırdıkları ve 10 milyon YTL haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 8'i devlet hastanelerinde görevli 9 beyin cerrahı, 3 kamu görevlisi ile 18 medikal firma yetkilisi toplam 30 kişi adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Devlet hastanelerinde görevli beyin cerrahi uzmanlarının gözaltına alınması ise, hastaları perişan etti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, beyin cerrahi alanında faaliyet gösteren bazı medikal firmaların, hastanelerde görev yapan bazı beyin cerrahlarıyla organize bir şekilde hareket ederek çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, örgüt faaliyetleri kapsamında hastanelere fahiş fiyatla tıbbi ürün verdikleri, kullanılmayan tıbbi ürünleri kullanılmış gibi fatura ettikleri, ihalelere fesat karıştırdıkları, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve medikal firmalarca bazı beyin cerrahlarına rüşvet verildiği yönünde yapılan ihbarlar üzerine, bir buçuk yıl süren teknik takip ve çalışmalar sonucunda ‘Enfeksiyon 26’ adı altında operasyon düzenledi.

2 DEVLET HASTANESİNE OPERASYON

Geçen Cuma günü yapılan yapılan operasyonda Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görevli beyin cerrahi uzmanları S.A., S.E. Opr. Dr. H.B., Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli beyin cerrahi uzmanları Opr. Dr. M.B., Opr.Dr. A.Ç., Opr.Dr. S.A., Opr. Dr. A.T. ve Op.Dr. F.A., Kütahya’da özel bir hastanede beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. M.Ö. ile kamu görevlileri S.A., V.Ö., S.K. ve medikal firma yetkilileri E.S., M.S., İ.S., R.S., E.E., S.A., S.U., Y.E., A.E., M.T., S.K., S.A., S.A., Ç.U., Y.Ö., G.Y., H.O. ve K.U. gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan doktor, kamu görevlileri ve medikal firma yetkililerinin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda 500 bin YTL döviz ve YTL cinsinden nakit para, 61 Cumhuriyet altını, 2 ruhsatsız tabanca, 7 fişek, çeşitli şirketlere ait sahte kaşeler, tıbbi ürünlerde kullanılan çok sayıda barkod ile çok sayıda belge, döküman ve evrak ele geçirildi.

KAMU ZARARI 10 MİLYON YTL

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yapılan yolsuzlukla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yaklaşık 10 milyon YTL zarara uğratıldığını belirtti. Gözaltına alınan 30 zanlı sorgulamalarının ardından ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, haksız kazanç elde etmek ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yapılan operasyonun, 22 Haziran 2008 tarihinde Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki beyin cerrahisi polikliniklerinde 3 doktor odasında bulunan ve kimin koyduğu konusunda halen soruşturması süren gizli kameralarla bir ilgisinin olmadığını belirtti.

HASTALAR PERİŞAN OLDU

Ancak operasyon kapsamında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli 5 beyin cerrahi uzmanının tamamının, Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görevli 6 beyin cerrahi uzmanından da 3’ünün gözaltına alınması, hastaları perişan etti. Bu hastanalerde hastalardan bazılarının daha önce ameliyat oldukları ve taburcu edilmeyi bekledikleri, bazılarının ise ameliyat olması gerektiği kaydedildi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Fidan, Yunus Emre ve Eskişehir Devlet hastanelerinde görevli 11 beyin cerrahisi uzmanı doktordan 8’inin gözaltında olduğunu belirtti. Acil hastaların Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne sevk edildiğini kaydeden Sağlık Müdürü Fidan şunları söyledi:

“Doktorların gözaltına alınması özellikle Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde sıkıntı yarattı. Çünkü buradaki 5 beyin cerrahi uzmanı doktorun tamamı gözaltına alındı. Eskişehir devlet Hastanesi’ndeki 6 beyin cerrahi uzmanı doktordan da 3’ü polis tarafından gözaltına alınmıştı. Kalan 3 doktordan 2’si Devlet hastanesi’nde görevine devam ederken, buradaki bir doktoru da geçici olarak Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevlendirdik. Yunusemre Devlet Hastanesi beyin cerrahi servisinde yaklaşık 60 hasta yatarak tedavi görüyor. Geçici görevli bir beyin cerrahı, poliklinik hizmetlerini vermeye çalışıyor. Poliklinik hizmetinde sıkıntı yaşanabilir. Burada bir süre vatandaştan anlayış bekliyoruz. Acil durumda olan hastaları ESOGÜ Hastanesi’ne sevk ediyoruz ve ameliyatlar da orada yapılıyor. Doktorların gözaltına alınması olayı yargıya intikal etti. Bu doktorların tutuklanması halinde Sağlık Bakanlığı'ndan beyin cerrahi uzmanı talebinde bulunacağız.

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim