• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Abraaj Capital'in Acıbadem Hisselerinin Satışı Başarıyla Tamamlandı

Abraaj Capital'in Acıbadem Hisselerinin Satışı Başarıyla Tamamlandı
Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Asya gibi hızlı büyümekte olan ekonomilere yatırım yapan lider girişim sermayesi fonu ...

Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Asya gibi hızlı büyümekte olan ekonomilere yatırım yapan lider girişim sermayesi fonu Abraaj Capital, Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.S. ve ilişkili şirketlerdeki ("Acıbadem") yüzde 50 hissesinin tamamının Integrated Healthcare Holdings Sdn. Bhd ("IHH") ve Khazanah Nasional Bhd'ye ("Khazanah") satısının basarıyla tamamlandığını açıkladı.

Anlaşmanın şartlarına göre IHH ve Khazanah, Acıbadem'in yüzde 75 hissesini, Abraaj ve Aydınlar Ailesi'nden nakit ve yeni ihraç edilecek IHH hissesi karşılığında satın aldı. İşlemin tamamlanması ile birlikte Abraaj Capital Malezya, Singapur, Hindistan ve Türkiye'de geniş bir ağa sahip olan ve Çin, Brunei, Abu Dhabi ve Doğu Avrupa'da faaliyetleri bulunan dünyanın en büyük özel sağlık hizmetleri şirketlerinden biri olacak Integrated Healthcare'de hissedar oldu.

Mevcut durumda, Khazanah'in iştiraki Pulau Memutik Ventures Sdn. Bhd'nin IHH'de yüzde 70 hissesi, Mitsui & Co'nun ("Mitsui") iştiraki MBK Healthcare Partners Limited'in ise yüzde 30 hissesi bulunuyor. Abraaj Capital ve Acıbadem, Integrated Healthcare yönetim kurulunda Abraaj Capital Asya ekibinin CEO'su Omar Lodhi ve Acibadem'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Aydınlar tarafından resmi olarak temsil edilecek. Abraaj Capital Türkiye CEO'su Selçuk Yorgancıoğlu, Acıbadem yönetim kurulundaki görevine devam edecek.

Abraaj Capital'in Fonları aracılığı ile Acıbadem'e yaptığı yatırım, Abraaj Capital'in Türkiye'nin büyüme potansiyeline ve Türkiye özel sağlık hizmetleri sektörünün potansiyeline olan inancını, ve Acıbadem'in geniş hastane ağına, marka bilinirliğine ve tecrübeli yönetim kadrosuna olan güvenini gösteriyor. Acıbadem, Abraaj Capital'in ortak olduğu son 4 sene içinde, hastane sayısını 6'dan 14'e ve yatak kapasitesini yaklaşık 750'den 1,850'ye arttırarak Türkiye'nin önde gelen sağlık hizmetleri şirketine
dönüştürdü.

Kapanış seremonisinde konuşan Abraaj Capital Kurucusu ve Grup CEO'su Arif Naqvi, "Abraaj Capital, Türkiye'de dünya standartlarında bir hastane yönetim sistemi oluşturularak dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birinin önde gelen sağlık hizmetleri şirketinin yaratılması konusunda Acıbadem'in vizyonunu yakından desteklemiştir. Bu vizyonu basarıyla tamamlayan Acıbadem'in, faaliyet gösterdiği dinamik sektörde büyümesini devam ettirerek, ileride Integrated Healthcare Grubu'nun aktif yönetim anlayışı altında daha da iyi yerlere geleceğine güveniyoruz" dedi.

Arif Naqvi, "Acıbadem'e yaptığımız yatırım, hızlı büyüyen bölgelerde yüksek katkı sağlayan sektörlere yatırım tezimizin geçerliliğini doğrulamaktadır. Türkiye'deki mevcut yatırımlarımızı ve gelecekte ortaya çıkacak fırsatları yakından takip etmekteyiz. Khazanah ve Mitsui ile yaptığımız ortaklıktan son derece memnunuz ve bu ortaklığın uzun dönemli ve yüksek getirili bir işbirliği olarak devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuşmasını sonlandırdı.

Khazanah'in Yönetici Direktörü Tan Sri Dato' Azman Hj Mokhtar da, "Khazanah'in yatırım yaptığı en önemli şirketlerden biri olan Integrated Healthcare Holdings'de Abraaj Capital'i hissedar olarak görmekten memnuniyet duyuyoruz. Abraaj Capital'in şirketimize getireceği tecrübe ve deneyime son derece önem veriyor ve gelecekte Integrated Healthcare'in Türkiye ve diğer ülkelerdeki operasyonlarını büyütmeyi heyecanla bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2624 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim