• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Acıbadem satışında taraflar arasında anlaşmaya varıldı

Acıbadem satışında taraflar arasında anlaşmaya varıldı
Acıbadem'i 2.1 milyar dolarlık satış ile dünya ikinciliğine taşıyan yatırımda taraflar anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Abraaj Capital’in Acıbadem hisselerini satışı ve Integrated Healthcare Holdings’de hisse satın alışı ile ilgili Duyuru Singapur; Aralık 23, 2011: Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Asya gibi hızlı büyümekte olan ekonomilere yatırım yapan lider girişim sermayesi fonu Abraaj Capital, Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş. ve ilişkili şirketlerdeki (“Acıbadem”) %50 hissesinin tamamının Integrated Healthcare Holdings Sdn. Bhd (“IHH”) ve Khazanah Nasional Bhd’e (“Khazanah”) satışı ile ilgili bugün anlaşmaya vardığını açıkladı.

Anlaşmanın şartlarına göre IHH ve Khazanah, Acıbadem’in %75 hissesini, Abraaj ve Aydınlar Ailesi’nden nakit ve yeni ihraç edilecek IHH hissesi karşılığında satın alacak.

IHH, Asya’da toplam 76 merkezde 3,000 yatak kapasitesi ile gelişmekte olan piyasalarda faaliyet gösteren en büyük sağlık hizmetleri şirketleri arasında yer almaktadır. Hisse devir işleminin tamamlanmasını takiben Abraaj’ın da hissedar olacağı IHH, küresel ve gelişmekte olan piyasalarda faaliyet gösteren en büyük hastane gruplarından biri olacak.

Mevcut durumda, Khazanah’ın iştiraki Pulau Memutik Ventures Sdn. Bhd’nin IHH’de %70 hissesi, Mitsui & Co’nun (“Mitsui”) iştiraki MBK Healthcare Partners Limited’in ise %30 hissesi var.

Abraaj Capital Kurucusu ve Grup CEO’su Arif Naqvi, yaptığı açıklamada: “Bu işlem, büyüyen piyasalardaki kaliteli şirketlerin yüksek performansı sayesinde dünya ekonomisinin içinde bulunduğu zorlu dönemlerde dahi kayda değer getiriler elde edebileceğini göstermektedir. Gelişmekte olan piyasalarda yapılmış en büyük satın almalardan biri olan bu işlem, aynı zamanda gelişmekte olan piyasa oyuncuları arasında artan işbirliği fırsatlarını da kuvvetlendirmektedir” dedi.

Açıklamasına devam eden Arif Naqvi: “Abraaj Capital olarak, Aydınlar Ailesi ile yaptığımız müstesnai ortaklık sürecinde, Aydınlar Ailesi’nin Acıbadem’in hızlı büyüme performansına yaptığı katkılardan son derece memnunuz. Önümüzdeki dönemde Khazanah ve Mitsui ile olan ortaklığımızda da benzer bir başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz.“

Bu işlemde satınalma bedelinin yarısını nakit, yarısını yeni ihraç edilecek IHH hissesi olarak alacak Abraaj, cazip bir getiri elde etmekte ve yeni alacağı IHH hisselerini de ileride satıp getiri elde etmeyi planlanıyor.

IHH’ye yapılan yatırım, Abraaj’ın Güneydoğu Asya’daki faaliyetlerine Singapur merkezi aracılığı ile başlamasını takip etti.

Abraaj, Acıbadem’e Aralık 2007’de yatırım yapmıştır. Acıbadem toplam 14 hastane ve 8 tıp merkezinde 1,800’ün üzerinde yatak kapasitesi ile Türkiye’nin önde gelen özel sağlık şirketlerinden biri.

Bank of America Merrill Lynch ve Goldman Sachs bu işlemde Abraaj Capital ve Aydınlar Ailesi’ne müşterek danışman olarak yer aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4738 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim