• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Ağrıyı azaltmanın yolu! Lazer uygulamasıyla el kireçlenmesinde ağrı kesici kullanımı azaltıldı.

Ağrıyı azaltmanın yolu! Lazer uygulamasıyla el kireçlenmesinde ağrı kesici kullanımı azaltıldı.
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şerafettin Özdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Dr. Larry Lytle ile eş zamanlı yaptıkları çalışmada,..

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şerafettin Özdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Dr. Larry Lytle ile eş zamanlı yaptıkları çalışmada, lazer uygulamasıyla el kireçlenmesinde ağrı kesici kullanımını azalttıklarını bildirdi.

Dr. Özdoğan,yaptığı açıklamada, Dr. Larry Lytle’nin 1994 yılından beri lazer tedavisiyle ilgilendiğini, bu konuda ABD ve bir çok ülkede seminer verdiğini, lazer tedavileri konusunda uzman olduğunu belirtti.

Daha önce eş zamanlı olarak yaptıkları el kireçlenmelerinde lazer çalışmasıyla, bu hastalıkta ağrı kesici kullanımını azaltan sonucunu kutlamak ve lazer tedavisiyle ilgili tüm dünyada ses getirecek yeni projelerin detaylarını konuşmak için İzmir’de bir araya geldiklerini ifade eden Dr. Özdoğan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 20 yıldır doktorum. Dr. Lytle gibi ben de 16 yıldır lazer tedavisi ve akupunktur ile ilgili çalışmaktayım. Daha önce Amerikalı ekiple yaptığımız çalışmanın yanında diz kireçlenmesinde lazer tedavi yönteminin kullanılmasına yönelik uygulamalar geliştirdik. Sabit dalga boyu özelliğinde ışık olan lazerin, özellikle düşük enerjili olarak kullanımında şimdiye kadar yapılan bir çok çalışmada ciddi bir yan etkiyle karşılaşılmadı. Tıpta kullanılan çok farklı tipleri olan lazer yöntemi, doğru tedavi protokolleriyle bir çok hastalıkta iyileşmeye daha hızlı ve kolay ulaşılmasını sağlayan, son yılların ve geleceğin bir tedavi metodudur. Biz de Dr. Lytle ile yılların verdiği deneyimlerimizle kazandığımız başarıları, insanlığın genel hizmetine sunmak için bilimsel platforma taşıyıp çeşitli çalışma projeleri düzenleyerek, bu alandaki gelişmelere katkıda bulunmak istiyoruz."

Dr. Özdoğan, şeker hastalarında ilaç tedavisine destek olarak lazer tedavi yöntemini geliştirdiklerini, dahiliye uzmanı doktorlarla koordineli olarak yapılan ve üniversite etik kurul onayıyla başlanan bu çalışmanın son aşamasında olduklarını, yakın zamanda bilimsel platformda yayınlanacağını söyledi.

Yeni projeler için de Türkiye’de üniversiteler ile temaslarının devam ettiğini ve önceki çalışmalar gibi yeni lazer çalışmalarının da ilgili branşların desteğiyle tamamen bilimsel platformda yapılmasını arzuladıkları dile getiren Dr. Özdoğan, "Lazer tedaviyle genel populasyonda yaygın olarak görülen rahatsızlıkları da ele alarak, aynı zamanda koruyucu sağlık hizmetiyle birlikte sporcu ve çalışan performansını artıracak yeni projeleri uygulamaya koymak üzereyiz. Çalışmaların bilimsel olarak tamamlanmasından sonra detayların kamuoyuyla paylaşımının doğru yaklaşım olduğunu düşünüyoruz"diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3438 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim