• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Aile hekimleri bu hafta sonu yeni başkanını seçecek

Aile hekimleri bu hafta sonu yeni başkanını seçecek
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) seçimleri 21-22 Ekim tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.

 

Aile hekimlerinin bir araya geleceği ‘’5.Seçimli Olağan Genel Kurulu’’ ikinci toplantısı sonrası Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF)’nun yeni başkanı belli olacak.

Seçime adaylığını koyan “AHEF Güç Birliği” adaylarından Dr. Lütfi Tiyekli ve “AHEF Değişim Grubu” adaylarından Dr. Akif Emre Eker yapacak faaliyetler hakkında Medimagazin’e açıklamalarda bulundu.

‘’Saha ile daha nitelikli bir iletişim için göreve talibim’’

Aile hekimliğinin geliştirilmesi ve saha ile daha nitelikli bir iletişim için aday olduğunu söyleyen ve ‘’Değişime Katıl’’ sloganı ile yola çıkan AHEF Güç Birliği adaylarından Dr. Lütfi Tiyekli,

“Türkiye Aile Hekimliği sistemini, maalesef, etkin olarak kullanamamaktadır. Aile Hekimliği geçmişte nasıl bu ülkenin sağlıkta tüm verilerinin düzelmesini sağlamışsa bundan sonra da bu görevi layıkıyla yapacaktır. Aile hekimliği ‘iyi gitmiyor’ söyleminin sebeplerini iyi irdelemek lazım. Aile hekimliği sisteminde her gelen idareci kendine göre düzenleme yapmaya kalkmıştır. Bir gün ‘ak’ denilene ertesi gün ‘kara’ denilebilmektedir. Sahadan kopuk, masa başı düzenlemeler ile sistemi kaosa itilmiştir.” açıklamasında bulundu.

“Türk tipi aile hekimliği hayata geçmeli”

Aile hekimliğinde temel sorunun statü olduğunu belirten Tiyekli, ‘’Türkiye artık kendi sistemini kurgulamalıdır. Bugüne kadar ‘kervan yolda düzülür’ felsefesi ile götürülmeye çalışılan uygulamalardan vazgeçilmelidir. Bürokrata göre aile hekimliği anlayışı, illere göre aile hekimliği anlayışından vazgeçilmelidir. ‘’ ifadelerini kullandı.

Türk tipi aile hekimliği hayata geçmesi gerektiğini dile getiren Tiyekli, ‘’AHEF Güç Birliği ekibi olarak Aile Hekimlerinin ve sağlık sisteminin önünü açacak olan aile hekimliği modellemesini, AHEF çatısı altında yapmak için yola çıktık. Tüm Türkiye'yi kapsayacak, sahanın sorunlarını değerlendirerek, çözümleri üreterek hem çalışanların memnuniyetini sağlayacak hem de sağlık hizmeti alan vatandaşın kaliteli, nitelikli sağlık hizmeti almasını sağlayacak kendi aile hekimliği sistemimizi kurgulamak, en önemli hedefimizdir. Biz deneyimlerimiz, bilgi birikimimiz, enerjimiz ve sahayı tanıma avantajlarımız ile bunu başaracak güçteyiz.’’ dedi.

“Sahanın gerçeklerine göre hareket edeceğiz”

AHEF Değişim Grubu adaylarından Dr. Akif Emre Eker ’Kurumsal hafızayı barındıran ve sahanın gerçekliğini yansıtan programımız, delegelere ve aile hekimliği camiasına taahhüdümüzdür. AHEF öncelikle başkanını seçmeyecek, zaten tüzüğümüz gereği başkan değil yönetim kurulu seçilmektedir. Yönetim kurulu görev dağılımını seçildikten sonra yapacaktır. Seçime girecek tüm gruplar hazırlıklarını yapacak ve delegelerin karşısına çıkacaktır.’’ dedi.

Açık ve şeffaf yönetim ile tavana doğru demokratik yaklaşım sağlayacaklarını belirten Eker, ‘’Dürüst, uyumlu ve çalışkan bir ekip ile somut sonuçlar, sürdürülebilir başarı ve sahiplenilen bir meslek grubu olmak için çabalayacağız.  Aile hekimlerinin haklarını korurken geliştirmek ve her ilin eşiy sayıda delege ile temsil edilmesini sağlayacağız. Hiçbir oluşum, parti, kuruluş, çıkar grubu, kişi ya da kitlenin güdümü altına girmeyen, üyelerine güven veren özgür bir yönetim iradesi ilke ve esaslarımızdır.’’ şeklinde konuştu.

“Eleştiriye tahammül ve hesap verilebilir olmak bir kültürdür”

Eleştiriye tahammül ve hesap verilebilir olmanın tüm sivil toplum kuruluşlarının kültüründe yer alması gerektiğini vurgulayan Eker, ‘’Biz de bu düstur ile yola çıktık. Hem kurumsal hafıza hem de sahanın sesi olabileceğine inandığımız uyum içinde çalışacak, planlı ve programlı güçlü bir yönetim kurulu oluşturduk, takdir delegelerindir.”dedi.


AHEF Güç Birliği Grubu'nun Yönetim Kurulu Aday listesi:

Dr. Engin ALÇİÇEK, Van

Dr. Murat YILDIRIM, Yozgat

Dr. Mustafa IŞIKLI, Ordu

Dr. Rıdvan KARAGÖZ, Sakarya

Dr. Okan TÜRKMEN, Uşak

Dr. Hasan GÖKÇE, Denizli

Dr. Murat PALA, İzmir

Dr. Önder ÖNVERMEZ, Balıkesir

Dr. Lütfi TİYEKLİ, Kahramanmaraş


AHEF Değişim Grubu Yönetim Kurulu Aday listesi:

Akif Emre EKER                    Ankara

Hakan UZUN                         Trabzon

H. Şenol ATAKAN                  Aksaray

Sevilay SEVAL                        Bilecik

Kutbettin BAKIR                    Bitlis

M. Tamer KARAARSLAN       Adana

M. Ümit IŞILDAK                   Kayseri

Murtaza BAYKAN                  Adıyaman

Serkan KALINOMUZ              Aydın

 

Bu haber toplam 2580 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim