• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Aile hekimleri: Nöbetlere gitmiyoruz!

Aile hekimleri: Nöbetlere gitmiyoruz!
Sağlık Bakanlığı Aile Hekimlerine Nöbet Uygulaması için kolları sıvadı, nöbet listeleri yayınlanmaya başlandı. İl dernekleri ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ise cumartesi günleri Aile Sağlığı Merkezleri'nde nöbet tutmayacaklarını açıkladı.

Aile hekimlerinin işe gitmedikleri günler ceza puanı olarak hanelerine yazılacak. İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) Başkanı Dr. Esin Şener nöbetlere gitmemelerinin ceza puanından düşeceğini belirtti ve şunları söyledi,

"1 sözleşme döneminde 100 ceza puanına ulaştığımızda sözleşmemiz iptal oluyor. İşe gitmeme cezası 1 gün için 5 puan ve bunun artırılacağı, 20 puana çıkacağı söyleniyor. Biz aile hekimliğini korumak adına ceza puanımızla, bunun yaptırımını göze alarak işe gitmeme kararı verdik.

22 BİN AİLE HEKİMİNİN EN TEMEL GÖREVİ "KORUMAK"

Amacımız aslında nöbetlere gitmemekten ziyade Aile Sağlığı Merkezi'ni hiç açmamak. Çünkü cumartesi günleri tutacağımız nöbette yapacağımız işin çarşamba ya da cuma günü vereceğimiz hizmetten bir farkı yok. Ülkede bir doğal afet durumu, olağanüstü bir durum olduğunda ülkemiz için göreve hazırız ama şu anki nöbetlerin nedenini anlamıyoruz. Sağlık Bakanımız konuşmalarında bunun bir başlangıç olduğunu, bunun pazarı da olacak akşamı da olacak şeklinde ifade etti. Kaldı ki hafta sonu da dahil bu kadar çok ilaç yazmamızın ülke ekonomisine de faydası değil zararı olacak. 22 bin aile hekiminin biraz daha ilaç yazması, tetkik yapması masraf demek. Aslında bu karlı da bir iş değil devletimiz için. Aile hekimliğinin en önemli vazifesi insanların hastalanmasını önlemektir ve bunu yapan tek sektör de biziz."

"NÖBETLERE GİTMİYORUZ"

Bugün konuyla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası da bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri'nden Dr. Hakkan Hekimoğlu, aile hekimlerinin ve diğer ASM çalışanlarının dinlenme hakkının ortadan kaldırılacağını savundu. Toplantıda konuşan Dr. Hekimoğlu, "Vatandaşlar hafta sonlarında acil durumlarda açık olan aile sağlığı merkezlerine gidecekler. Ancak ASM'ler acil durumlarda hizmet verebilecek donanıma sahip değil." dedi.

Tüm aile hekimliği dernekleri adına Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve bazı sağlık sendikaları da 1 Ocak 2015'ten itibaren yürürlüğe girecek olan "nöbet" uygulamasına uymayacaklarını ve nöbetlere gitmeyeceklerini açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5224 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim