• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

Akdağ, meslek hastalıklarını değerlendirdi

Akdağ, meslek hastalıklarını değerlendirdi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyada tehlike bakımından 9. sırada yer alan meslek hastalıklarıyla ilgili 4 yıllık lisans eğitimleri veren bölümler açılması gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyada tehlike bakımından 9. sırada yer alan meslek hastalıklarıyla ilgili 4 yıllık lisans eğitimleri veren bölümler açılması gerektiğini belirtti.

"Türkiye'de Meslek Hastalıkları Konusunda Tespit, Tanı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Duyarlılığın Artırılması Projesi"nin açılış toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında gerçekleşti. Toplantıya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve bakanlık bürokratları katıldı. Bakan Akdağ, meslek hastalıklarını önlemek konusunda büyük bir adım atacaklarını anlatarak, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın iş birliği yaptığını söyledi.

MESLEK HASTALIKLARININ ÖNEMİ

Bu hastalık konusunun 2 konuda önemli olduğunu belirten Akdağ, önlemek ve erken teşhis etmek olduğunu ifade etti. Bakan Akdağ, "Türkiye'de bazı çevreler Çalışma Bakanlığının yaptığı bazı işleri sabote etmeye ve engellemeye çalışıyor. Gıda denetimini doktora, çevre sağlığını doktora verirseniz bu işler yeterli olmaz. Zaten Türkiye'de doktor sayısı az. Dünyada tehlikeli bakımından 9. sırada meslek hastalıklarıyla ilgili 4 yıllık lisans eğitimleri veren bölümler açılması gerekir" dedi.

MESELELERİ SÜMEN ALTI ETTİLER

Bakan Akdağ, geçmişte siyasetçilerin meseleleri halının altına süpürdüklerini anlatarak, şu anda bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. Geçmişte 10 binlerce meslek hastası olduğunu ancak yönetimlerin bu sayıyı 100'lere düşürerek tespit ettiğini söyleyen Bakan Akdağ, "10 yıllık tıp eğitim aldım. Meslek hastalığı ile ilgili olarak derli toplu bir eğitim almadım. Bu iş tıp fakültelerinde çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bakan Dinçer ise, meslek hastalıklarının tümüyle önlenebilir bir hastalık olduğuna değinerek, "Meslek hastalıkları ülkenin ekonomisine neden olabiliyor. 2008 yılı verilerine göre 35 bin 105 arasında olması gerekirken 2008 yılında meslek hastalıkları 539'u gösteriyor. Türkiye'de meslek hastalıkları tespitinde problemler yaşanıyor. Türkiye'de gerçek meslek hastalıklarının sayısının tespit edilmesine toplumun bu hastalığı bilmesi gerekir. Türkiye'de genellikle sanayi bölgelerinde iş kazalarının görüldüğü 22 ilde Ocak ile Mayıs ayları arasında 2011'de halka yarım gün bilgilendirme toplantısı yapacağız" şeklinde konuştu.

Erzurum Gazetesi

Bu haber toplam 2124 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim