• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Akdağ: Rant peşinde koşanlar, 'Tam Gün'e karşı

Akdağ: Rant peşinde koşanlar, 'Tam Gün'e karşı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'na karşı çıkanların rant peşinde koştuğunu söyledi. Akdağ, "Biz asla dönüşemez zannedilen hantal, kötü, berbat bir sistemi dönüştürdük. İstismarcılara fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Baş- kanlığı'nın Kızılcahamam'da düzenlediği toplantıya katılan Recep Akdağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çıtayı çok yükselttiklerini anlatan Akdağ, 9 yılı geride bıraktıklarını ve geleceğe baktıklarını anlattı. Türkiye'nin sağlık alanında büyük atılımlar yaptığını belirtti. Akdağ, "Biz asla dönüşemez zannedilen hantal, kötü, berbat bir sistemi dönüştürdük." ifadelerini kullandı. Akdağ'ın gündemindeki konulardan biri de Tam Gün Yasası'ydı. Eleştirilerin haksız olduğunu anlattı. Bakanlığın, hiçbir kurumu 'asimile etmediğini' belirten Akdağ, "Bir zamanlar SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinde gösterilen direnç, bugün kısmen üniversitelerle ortak çalışma konusunda gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın imkanlarını üniversitelerin eline veriyorum. Amaç bu." diye konuştu.

Hiçbir özel hastanenin, kendi doktorunun hastayı alıp başka hastaneye götürüp ameliyat etmesine izin vermeyeceğini anlattı. Akdağ, "Bir hocanın, bir uzmanın, özellikle üniversite hocasının hastası ile muayenehanesinde anlaşarak onu tedavi etmesini, hastasını bir özel hastaneye götürerek ticari ilişki kurmasını hem işletme mantığı açısından hem ahlaki açıdan asla doğru bulmuyorum. Bu Tam Gün meselesine bazı üniversitelerimiz, çok iyi sahip çıktılar. Bazı üniversitelerde de rektörler de dahil, yöneticiler ve orada çalışanlar inanılmaz bir direnç gösteriyor. Rant sisteminin devam etmesi lazım çünkü! Üniversite içine girmiş ticaret sisteminin sürmesi lazım! Mantıkları bu. Bu bizim üniversitelerimizde eğitimi katleden bir şeydir. Rantın ve ticaretin devam etmesini isteyenlerle istemeyenlerin küçük bir mücadelesi bu. Küçük diyorum çünkü bu bize göre bitmiş bir iştir." şeklinde konuştu.

Recep Akdağ, hastanelerde ameliyatların durduğu yönündeki haberleri de eleştirdi. Şu ifadeleri kullandı: "Ne bu gürültü patırdı. 'Efendim, hastanelerde ameliyat durdu, duracak' Hadi canım sen de... Çok açık söylüyorum, bu istismara fırsat vermeyeceğim. Falan üniversite 5 hoca gitti diyor; bittik öldük diyor. YÖK'e yazı yazdık, ne isteğiniz varsa söyleyin, ya oraya o işi yapacak insanı göndereceğiz ya da hastayı alıp tedavi olması gerektiği yerde tedavi edeceğiz. Bizzat ben takip ediyorum."

Bakan Akdağ, yeni bir projeyi de burada açıkladı. Sağlık çalışanları ve yöneticileri için hiyerarşi atlanması talimatı veren Akdağ, "Sağlık çalışanlarının 184'ü diyebileceğimiz bir hat oluşturacağız. Sağlık çalışanları da bir ihtiyacını bize kolayca iletebilecek." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3133 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim