• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Akupunktur tedavisinin tüp bebekteki yeri

Akupunktur tedavisinin tüp bebekteki yeri
Tüp bebek tedavisinde başarı şansını etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörler arasında en etkilisinden biri strestir.

Stres ve üreme hormonları beyinde oldukça yakın konumda bulunmaktadır. Bu sebeple de stresin yoğun olması, üreme hormonlarının olumsuz etkilenmesine yol açar.

Endometrium tabakası, embriyonun tutunduğu bir alandır. Bu alanın yeterli damarsal olgunuğa ya da kalınlığa erişememesi gebeliğin oluşmasına engel teşkil edebilmektedir. Akupunktur yönteminde de bu sorunların ekarte edilmesi amaçlanmaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan araştırmalar ve tıp dergilerinde yayınlanan makalelerle akupunktur uygulamasının tüp bebek tedavisinde uygulanması, bu uygulamayı yapan çiftlerde gebelik oranlarının arttığını göstermektedir.

Bkz: http://tupbebekkonya.com/tup-bebek-tedavisinde-akupunktur/ 

Akupunktur stresi azaltıyor mu?

Yapılan araştırmalar, akupunktur uygulanan tüp bebek hastalarında gebelik oranlarının daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur. Akupunktur uygulanan bölgeler sayesinde uyarılan alanlardan tüm vücuda beta-endorfin salgılanmaktadır. Beta- endorfin salgılanması ise hamile kalmayı arttıran bir faktördür.

Akupunktur, vücudun belirli bölgelerine iğneler batırılması ile uygulanmaktadır. Uzak Doğu’da tıp alanında tedavi amaçlı olarak uzun yıllardır kullanılan akupunktur yöntemi, Batı’da da gittikçe yaygınlaşmıştır. Bu sayede tedavilere destek amaçlı olarak uygulanması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Akupunktur uygulaması sonrasında rahme olan kan akımı çoğalır. Endometrium olgunlaşır. Ve dolayısıyla rahimde hamileliğin oluşumunu kolaylaştıran koşullar yaratılır. Akupunktur, artık tüp bebek tedavisinde tamamlayıcı tıp yöntemi olarak kabul edilmiştir.

Tüp bebekte stres ne kadar etkili?

Tüp bebek tedavisinde yaşanan yoğun stres, üreme organlarının işlevinin bozulmasına ve üreme hormonlarının olumsuz etkilenmense yol açabilmektedir. Bununla beraber yoğun stres; depresyon ya da panik atak gibi çeşitli sorunların da oluşmasına yol açabilmektedir. Bu durumda da üreme hormonlarının salınımı olumsuz etkilenerek, rahmin gebelik için uygun ortamı oluşturma şansını düşürebilir. Akupunktur ise, düzenleyici etkisi ile strese karşı iyileştirici etkisi vardır. Böylece olumsuz etkileri ortadan kaldırır.

Akupunktur ne zaman uygulanır?

Akupunktur çeşitli dönemlerde uygulanabilmektedir. Uygulama zamanına göre, ilk yöntem; embriyo transferinden 1 ay önce haftada bir seanslık yapılan uygulamalardır. Bu tedavide, embriyo transferinden 1 saat önce de akupunktur tedavisi yapılmaktadır. İkinci uygulama zamanı ise; aynı gün içinde embriyo transferinden önce ve sonraki saatlerde yapılan seanslardır. Üçüncü uygulama zamanı ise; transferinden önceki saatlerde ve transferden 2 veya 3 gün sonra uygulama yapılabilir.

Nokta seçimine göre ilk yöntem ile vücudun farklı noktaları, ikinci yöntem ile daha kombine noktalar uyarılabilir. İkinci yöntem olarak elektroakupunktur (Sinirlere yakın akupunktur noktalarına modern aletlerle uyarı yapılması) uygulanabilir.

Akupunktur nasıl uygulanır?

Vücudun belirli noktalarına, akupunktur iğnesi uygulanmaktadır. Bu sayede çeşitli hastalıkların tedavi edilmesi sağlanmaktadır. Çin, Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde direkt olarak tedavi yöntemi şeklinde kabul edilir. Oldukça geleneksel ve tıbbi olarak etkileri kanıtlanmış bir yöntemdir. Akupunktur ile tedavi yönteminin en önemli metodundan birisi de kulak akupunkturu olarak bilinmektedir.

İnsan vücudundaki her organ, kulakta bir nokta ile karşılık bulmaktadır. Bu sebeple de üreme organları ya da hormonal bölümlerin uyarılması için kulaktaki ilgili bölgelere akupunktur iğnesi uygulanmaktadır.  Tedavide noktaların doğru yerinin ve derinliğinin tespit edilmesi gereklidir. Bunu da deneyimli kişilerin yapması daha uygundur. Önemli olan doğru teşhis ve noktanın bulunmasıdır. Akupunktur Noktası denilen noktalarla gelişi güzel seçilmiş noktalar arasında yapılan deri kesitleri sonucu anlamlı farklılıklar bulunur. Bu sebeple de uzman kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir.

Yapılan bilimsel araştırmalar, tüp bebek tedavisine destek amaçlı olarak akupunkturun tedavideki başarı şansını arttırdığını ortaya koymuştur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2856 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim