• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

Akupunkturun devleri İstanbul'da buluştu

Akupunkturun devleri İstanbul'da buluştu
Toplantıda, akupunkturun son derece etkili ve bilimsel bir tedavi yöntemi olduğu vurgulandı.

Dünya Akupunktur Birliği Yönetim Kurulu İstanbul'da toplandı. Toplantıda, akupunkturun vücutta bulunan kimyasalları yönlendirerek, insanı kendi ilacıyla tedavi eden, son derece etkili ve bilimsel bir tedavi yöntemi olduğu vurgulandı.

Akademik Akupunktur Derneği'nin, Esentepe merkezinde yapılan toplantı öncesi kokteylde basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Akademik Akupunktur Derneği Başkanı ve Dünya Akupunktur Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Mehmet Fuat Abut, "Bu toplantının gayesi kuruluşa bağlı 2000'den fazla dernek ve enstitünün orada çalışan ya da bağlı bulunan doktorların çalışma tarzlarını, akupunkturun kurallarını belirlemek. Akupunkturun yeni hastalıklar için geçerli olup olmayacağını tartışmak ve bilimsel bir çerçeve içersinde akupunkturun uygulanmasını sağlamaktır" dedi. Akupunkturun en bilimsel tedavi yollarından birisi olduğunun altını çizen Abut, akupunktur tedavisinin bilinenin aksine kilo verme amacıyla kullanılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Abut, "Akupunktur insan sağlığı için çok önemlidir. En bilimsel tedavi şekillerinden birisi. Halkımız için belki kilo verme için yapılabilir diye düşünülen bir tedavi. Çünkü çoğu kez doktor arkadaşlarımız da televizyonlara çıkıp kilo verdirme bakımından akupunkturun önemini anlatmaya çalışıyorlar. Benim ve benim temsil ettiğim kuruluşun bildiği ve inandığı şey akupunktur kimseye 1 gram bile verdirmez. Bana göre ve bizim bağlı olduğumuz kuruluşa göre sadece kilo için akupunktur yapanların hepsi şarlatandır.

Ancak kilo için yapılan diyetlerde zorluk çeken kişilere akupunkturla diyeti daha kolay yaptırabilirsiniz" diye konuştu. Akupunktur'un kısaca insanı kendi ilacıyla tedavi eden bir tedavi şekli olduğunu belirten Abut, "Akupunktur tedavisini uygularken. Vücudumuzdaki ilaçları kullanırız Akupunkturla biz cerrahi operasyon gerektirmeyen pek çok hastalığı tedavi edebiliriz. Akupunktur sadece doktorlar tarafından uygulanmalı. Doktor olmayan hiç kimse başka bir insana sağlık açısından
dokunamaz. Bu nedenle sağlık bakanlığı bir bildiri yayınladı ve akupunktur şu anda Türkiye'de üniversitelerde doktorlara eğitim olarak veriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği sertifikaları almayan veya bu sertifikaların bulunmadığı muayenehanelerde vatandaşlarımız muayene olmasın" şeklinde konuştu.

Toplantı öncesi kısa bir değerlendirme yapan ICMART Başkanı Avustralyalı Chin Chan, ICMART'ın dünyadaki akupunktur risleri temsil eden en büyük birlik olduğunu söyledi. Kuruluşun çalışmaları hakkında da bilgi veren Chan, "ICMART dünya çapında akupunktur toplantıları kongreleri organize eder. Akupunktur rislerin bilimsel bir şekilde eğitilmesini sağlar. Akupunkturun dünya çapında uygulamalarının standardizasyonunu ve kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapar" diye ifade etti. Türkiyede ilk kez düzenlenen toplantıya aralarında ICMART Başkanı Avustralyalı Chin Chan, Onursal Başkan Belçikalı François Beyens, Genel sekreter Alman Maric-Ohler Walburg, Başkan Yardımcıları Avusturyalı Helmut Liertzer, Amerikalı Bryan Frank ve saymanlar Yunan Konstantina Theodoratou ve Fransız Patric Sautreuil katılacak. Kurul üyeleri Latvialı Nikolay Nikolaev ve Alman Michael Hammes de bulunduğu dünyanın en büyük 11 Akupunktur hocası katıldı. Davetlilere verilen kokteylin ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5370 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim