Sağlık Aktüel
23 Mayıs 2012 Çarşamba
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12 Mayıs 2010 Çarşamba 10:44

Alzheimerdan sorumlu iki gen bulundu!

Alzheimer hastalığında rol oynayan 2 yeni gen belirlendi.

ABD’nin Boston Üniversitesi’nden Dr. Sudha Seshadri ve ekibi, 2. kromozomda, BIN1 genine, 19. kromozomda da EXOC3L2, BLOC1S3 ve MARK4 gibi genlere yakın 2 genin Alzheimer hastalığıyla bağlantılı olabileceğini belirtti.

Bilim adamları, ABD ve Avrupa’dan, 8 binden fazlası Alzheimer’a yakalanan 35 bini aşkın kişinin verilerine dayanarak bu genleri belirlendi.

Böylece bugüne dek Alzheimer ile bağlantılı olduğu sanılan genlerin sayısı 9’u buldu.

Araştırmacılara göre, bu genlerin belirlenmesi, gelecek yıllarda Alzheimer hastalığını geciktirmek, hatta önlemek için yeni tedavi yöntemlerinin bulunmasının yolunu açabilir.

Konuya ilişkin makale, Amerikan Tıp Birliği’nin dergisinde (JAMA) yayımlandı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.