• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Ameliyat için tam gün yasasını bekliyor

Ameliyat için tam gün yasasını bekliyor
12 yaşındaki minik İbrahim, ailesinin iddiasına göre küçük yaşta yanlış iğneden sonra felçli olarak mahkum olduğu yatağında ayağı kalkıp top oynayacağı günü iple çekiyor.

İbrahim henüz 12 yaşında. 35 yıl önce memleketi Ağrı’dan Erzurum’a göç ederek hayat mücadelesinde bende varım diyen Yasin ve Yıldız Kula çiftinin 6 çocuğundan 5. si. Doğduğunda ailenin en büyük sebebimiz dediği fakat 1 buçuk yaşında iken ateşli bir hastalık geçirdiği dönemlerde iddialara göre yanlış iğne vurulduğu için yatağa mahkûm edildiği belirtilen 12 yaşındaki İbrahim, beyninden geçirdiği onlarca ameliyata rağmen halen daha gelecek güzel günlerin hayalini kuruyor.

AİLE BAKAN AKDAĞ’DAN YARDIM BEKLİYOR
Fırıncılık yaparak ailesini geçindiren Baba Yasin Kula, Daha bir buçuk yaşında iken nörolojik bir hastalığın pençesine düşen oğulları İbrahim’in tedavisi için yıllardır gitmedik doktor bırakmadıklarını söylüyor. Her fırsatta SSK’lı oldukları halde doktorlar tarafından sadece bir muayene ücreti için binlerce lira harcadıklarını söyleyen Yasin Kula, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım bekliyor. Kula, “Oğlumuzun tedavisi için tüm birikimlerimizi harcadık. Varsa da harcamaktan imtina etmeyiz. İbrahim’i her muayeneye götürdüğümüzde sadece göz muayenesi yapıp muayene ücreti alıp ilaç yazıp gönderdiler. Sakinleştirici ilaçların etkisi haricinde çocuğumuzda ufacık bir değişim olmadı” dedi.

TAM GÜN YASASI BAHANE EDİLEREK GÖNDERİLDİK
Erzurum’ da ki doktorların Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İbrahim’in tedavisinin mümkün olduğu telkinleriyle Ankara’ya tedaviye gittiklerini söyleyen Baba Yasin Kula, “Oğlumuzun tedavisi için defalarca İstanbul, Ankara demeden gezdik şifa aradık. Son olarak bize tekrar Hacettepe’ye gitmemiz ve orda ki bir cihazla oğlumuzun tedavisinin mümkün olabileceği belirtildi. Bizde sevinçle bu hastaneye gittik. Ne var ki hastanedeki doktorlar çocuğumuzun ameliyat ile iyileşeceğini söylediler, fakat akıl almaz bir bahane ile bizi tekrar geri gönderdiler. Profesörlerin bize yazdığı raporda yakın zamanlarda çıkması beklenin Tam Gün Yasası’ndan dolayı bu ameliyatın askıya alındığı belirtiliyor. Neden böyle bir bahane ileri sürülmüş anlamış değilim. Üstelik çocuğum için her geçen günün ameliyat riskini artıracağı söyleniyor” dedi.

"İBRAHİM SAĞLIĞINA KAVUŞMAZSA HUKUKA GİDERİM"
Son olarak Eylül ayında yaptırdıkları muayeneden bugüne kadar iki aylık bir zaman geçtiğini söyleyen baba Yasin Kula, “Çocuğumun sağlığı Tam Gün Yasasının çıkmasına bağlı. Bu bahaneden dolayı çocuğum sağlığı tehdit altında olursa gerekli hukuki mücadelemi başlatır sorumluların cezasını alması için elimden gelen her şeyi yaparım. Şimdi benim için en önemli şey oğlumun sağlığına kavuşup gezip oynayarak emsalleri gibi okula dönmesi. Yaşına göre zekası son derece ileri boyutta olan oğlumun geleceğini kazanmak istiyorum. Herkesten bu anlamda yardım bekliyorum ” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim