• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ameliyat rekoru kırdı

Ameliyat rekoru kırdı
6 ay önce Hakkari'ye atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İsmail Biri bir rekora imza attı

HAKKARİ’ye ’Mecburi Hizmet Yasası’ kapsamında 6 ay önce atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İsmail Biri, kentte bir rekora imza attı. Hakkari’de bugüne kadar yapılamayan operasyonların da aralarında bulunduğu 805 ameliyat gerçekleştiren Dr. Biri, kente gelmek istemeyen doktorlara çağrıda bulunarak, "Hastanemiz çok güzel. Buraya gelmek istemeyen doktorlar da gelip burada gönül rahatlığıyla görev yapsınlar" dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İsmail Biri, atandığı günden itibaren kentte daha önce yapılamayan kolon kanseri, safra kesesi tümörü, guatr, karaciğer gibi ameliyatların da aralarında bulunduğu tam 805 ameliyat gerçekleştirdi. Yaptığı başaralı ameliyatlarla hastalar arasında ’Fedekar doktor’ olarak anılan İsmail Biri, Hakkari’de görev yaptığı için mutlu olduğunu söyledi. Hakkari’de ilk kolon kanseri ameliyatını yaptığını belirten Dr. Biri, şunları söyledi:
"Ameliyat yaptığım hasta 10 gün genel cerrahi servisinde kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Burada yine ilk kez karaciğer ameliyatları yapıldı. Hakkari genelinde en çok rastlanılan guatr hastalığından dolayı bir çok hastayı başarıyla ameliyat yaptırdık. Hakkari’yi ve yöre halkını çok sevdim. Onlar da aynı şekilde bizi sevdi. Ben aslen Malatyalıyım. 2002 yılında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Daha sonra Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nden uzmanlık eğitimimi tamamladıktan sonra Hakkari’ye atandım. Hakkari’de çalıştığım 6 aylık süreç içerisinde tam 805 ameliyat yaptım. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Hakkari Valisi başta olmak üzere Hakkari Sağlık Müdürü’ne teşekkür ediyorum. Hastanemiz çok güzel. Buraya gelmek istemeyen doktorlar da gelip burada gönül rahatlığıyla görev yapsınlar"

HAKKARİ’DE DOKTOR SAYISI REKORA ULAŞTI

Hakkari İl Sağlık Müdürü Özlem Köse, bir zamanlar sancılı geçen Hakkari’deki sağlık hizmetlerinin artık rayına oturduğunu söyledi. Hakkari’de uzun zamandır doktor sıkıntısının yaşanmadığını belirten Özlem Köse, şöyle dedi:
"Ancak bazı branşlarda halen ufak tefek sıkıntılar yaşayıp bunu atlatmaya çalışıyoruz. Şu dönem itibariyle Hakkari merkez ve ilçelerinde toplam 85 uzman, 104 pratisyen doktorumuz görev yapıyor. Bu rakam uzun zamandır bu şekilde devam ediyor ve hizmetler de buna paralel olarak bir stabil hale gelmeye başladı. Tabi ki, Van’da yaşanan acı depremden sonra Hakkari sağlık hizmetlerinde biraz daha yükünü arttırdı ve Van’dan da buraya gelen göçlerle birlikte, hasta sayısı ile beraber hastanenin poliklinik, ameliyat sayılarında da artış başladı. Hatta en son diyaliz hastalarının da burada tedavi görmek için bize başvurduklarını biliyoruz. Ancak bir süredir bu konuyu dile getiriyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Hatta atamalar da yapılıyor. Hakkari’ye atanan diyaliz doktorları daha görev yerlerine gelmeden istifa ediyorlar. Hala dört gözle nefreloğumuzu bekliyoruz. Burada bizim zaten 60 diyaliz hastamız varken, en son rakamlarımıza göre 11 diyaliz hastası daha ilave edildi. Bu nedenle biz doktor arkadaşları buraya davet etmek istiyoruz. Burada görev yapan doktor arkadaşlarımız bugüne kadar hiç yapılmayan başarılı ameliyatlara imza atıyorlar. Burada özellikle gelmeyen doktor arkadaşları Hakkari’ye görev yapmaya davet ediyorum."


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2521 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim