• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Anlaşma olmasa bile ilacı parayla sattırmayız

Anlaşma olmasa bile ilacı parayla sattırmayız
Eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında anlaşmalarda son viraja gelindi. Yürürlükteki uygulamada muayene katılım payının, eczane tarafından tahsil edilmesini istemeyen ...

Eczacılar “1 Şubatta sözleşme bitiyor. Anlaşma olmazsa vatandaş ilaç sıkıntısı yaşayacak” derken, SGK “Anlaşma olmazsa eski hükümler geçerli olur” diyerek vatandaşın mağdur edilmeyeceğini bildirdi.


KATILIM PAYI ALMAYALIM
Yürürlükteki uygulamada muayene katılım payının, eczane tarafından tahsil edilmesini istemeyen eczacılar, “Vatandaşla karşı karşıya geliyoruz” diye itiraz ediyor.

Eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında anlaşmalarda son viraja gelindi. SGK ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında 2009’da imzalanan İlaç alım Protokolü’nün son bulması sebebiyle yapılan yenileme görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı. Dün sabah saatlerinde SGK ile yapılan görüşmelerde belirli bir aşamaya geldiklerini, anlaşma olmaması halinde vatandaşın ilacı etiket bedeli üzerinden alınacağını bildiren Türk Eczacılar Birliği, vatandaşların ilaçsız kalmaması için SGK ile sürdürülen görüşmelerde bir aşamaya gelindiğini dile getirdi.

Protokol görüşmelerinde, özellikle ilaç firmalarının SGK’ya yapmaları gereken iskontoyu yapmamaları dolayısıyla eczacının zarara uğratılması, kamu kurum iskonto artışları nedeniyle eczane stoklarında meydana gelen zararların bugüne kadar ödenmemiş olmaması ve hasta muayene katılım ücretlerinin eczaneden tahsil edilmesi gibi problemlerin konular olarak masada bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK ise 1 Şubat 2012’de sona eren sözleşmenin yenilenmemesi halinde, önceki sözleşme hükümlerinin geçerli olduğuna dair kanun maddesi bulunduğunu, vatandaşın mağduriyetinin söz konusu olmadığını dile getiriyor.
Öte yandan TEB, önceki gün sağlık alanındaki düzenlemeleri dile getirmek amacıyla “Yıkıma Dur De” mitingi düzenlemişti. Bu eylem sırasında açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sebih Göngör, taleplerinin eczacıların sektördeki şartların iyileştirilmesini talep ettiklerini ifade etti.


ECZACILAR GÖSTERİ YAPTI
SGK ile görüşmeler devam ederken, eczacılar önceki gün İstanbul Kadıköyde bir gösteri yürüyüşü yaptı. “Sağlık haktır satın alınamaz” ve “Muayene ücretinin hastanede işi ne” gibi dövizler taşıyan eczacılar, “Hastalara ilaç kuyruğunda beklemeyecekleri, eczacılara da sigortalı hastaların kendilerine geleceği anlatıldı. Bu ikisi de masal oldu” iddiasında bulundular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim