• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Anne ve babalar dikkat!

Anne ve babalar dikkat!
Çocuklarınızı soğuk havayla birlikte gelen hastalıklardan korumak için önleminizi alın...

Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güzide Doğan, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda üst ve alt solunum yolları enfeksiyonları ile ishal ve grip vakalarının arttığını belirterek, anne ve babaları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Özellikle kış aylarında en fazla üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarına rastlandığına dikkat çeken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güzide Doğan, "Bu aylarda çocuklar bize yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gibi üst solunum yollarına ait belirtilerle geliyorlar. Bunun yanında karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi şikayetler de sık görülüyor. Enfeksiyonlara ya da alerjik deri hastalıklarına bağlı deri döküntüleri ve idrar yolu enfeksiyonu da sıkça görülen hastalıklar arasında yer alıyor." dedi.

Gribal enfeksiyonların, ateşle birlikte halsizlik, kusma, karın ağrısı ve iştahsızlık gibi etkilerin de artmasına neden olduğunu ifade eden Dr. Doğan, aynı zamanda öksürük, burun akıntısı ve burun tıkanıklığının da olabileceğini kaydetti.

Kalabalık ortamlarda gribal enfeksiyona yakalanmamak için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisinin el temizliği olduğunu vurgulayan Dr. Doğan, şunları kaydetti: "Grip virüsü, hapşırık ve öksürükle dışarıya atılan havadaki bu virüsü taşıyan damlacıklar yoluyla taşınır. Bu sebeple kalabalık ortamlarda bulunmamak gerekir. Özellikle okul çağındaki öğrenciler, sınıfta birbirine hastalık bulaştırabildiği gibi, okuldaki hastalıkları evdeki kişilere de bulaştırabilmektedir. Okul ve kreşe gitmek zorunda olan çocuklar için en önemli ve dikkat edilmesi gereken nokta yine el temizlidir. Çocukların, el temizliğini çok iyi yapılması gerekir."

Bebeklerin, soğuk havalarda mecbur kalmadıkça dışarıya çıkarılmaması gerektiğinin altını çizen Dr. Doğan, "Soğuk havalar, çocuklarda nezle, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ve bronşit gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Anne ve babalar soğuk havalarda özellikle bebeklerini dışarıya çıkarmamalarını, çıkarılması durumunda ise çok iyi giydirilerek soğuktan korunmaları gerekir. Aileler, çocuklarını soğuk havalarda hastalıklardan korumak için dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelidirler." şeklinde konuştu.

Kışın sık sık ishal vakaları ile karşılaştıklarını ifade eden Uzman Dr. Doğan, "İshal vakalarının büyük çoğunluğu, el temizliğinin düzenli yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Bunların yanı sıra yiyeceklerin iyi yıkanması ve içeceklerin de kontrol edilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3335 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim