• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Anoreksiya günlükleri

Anoreksiya günlükleri
İnternette 'zayıflama blogları' yazan, her biri anoreksik olma, hatta yaşamını yitirme riskiyle karşı karşıya olan genç kadınlar Huffington Post'a konuştu. Genel kanı: Mutluluk sıskalıkta, bunun için her şeye değer...

Hızla kilo vermek isteyen genç kadınlar, anoreksiya tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını bildikleri halde ‘zayıflama’ bloglarında maceralarını paylaşıyor. Trendin adı ‘thinspiration’. Kısaca ‘thinspo’. Zayıf anlamına gelen ‘thin’ ile İngilizce ‘ilham’ (inspration) kelimelerinin birleştirilmesiyle çıkan bu kelime, bu alandaki blogların da ortak adı. Genç kadınlar aynı zamanda sanal buluşma noktası olan bloglarda ne kadar kilo verdiklerini, zayıflamak için neler yaptıklarını aktarıyor.

Bloglar, yazarlarının kendilerine örnek aldıkları ünlü zayıf kadınların fotoğraflarıyla dolu. ‘Thinspo’ denince akla gelen ilk isim top model Kate Moss. Victoria’s Secret modeli Miranda Kerr ve model Karlie Kloss da fotoğraflarıyla blogları süslüyor.

‘Mutluluk sıskalıkta!’
Konuyla ilgili Huffington Post’a konuşan bloggerlardan ‘Kate’ takma adlı 17 yaşındaki genç kadının 5 bin takipçisi var. Blogunu ilk açtığında 69 kilo civarındaymış. Şu an 57 kilo olan Kate, hedefinin 52 kiloya düşmek olduğunu yazmış. Kate, “Bu tehlikeli yolda kalmaya devam edersem kendimi bir yıl içinde kolaylıkla öldürebilirim, tabii daha erken ölmezsem!” diyor.

16 yaşındaki bir başka blogger olan Antonia ise insanüstü olduklarını düşündüğü Victoria’s modelleri Miranda Kerr ya da Karlie Kloss kadar zayıf olmak istediğini söylüyor. Ona göre mutluluğun resmi, bir deri bir kemik kadınların fotoğraflarında çizili. 21’indeki Natalie ise diğer ‘thinspo’ fanatikleri gibi iskelet gibi görünmek konusunda takıntılı olduğunu söylüyor. En çok köprücük ve leğen kemiklerini beğeniyor.

Milli Yeme Bozuklukları Derneği’nden Claire Mysko, durumun giderek kötüleştiğini söylüyor: “Bu çok geniş bir konu... Yeme bozukluğu yaşamaya meyilli gençler kendilerini güvensiz ve izole olmuş hissediyor. Kendilerine olan güvenlerini kazanmaya çalışma yolu da çok sağlıksız ve tehlikeli.”

Bir blogger, neden ‘skinny’ (sıska) olmak istediğini şu maddelerle anlatmış: Kendimi daha iyi hissetmek. ‘Şişman arkadaş’ olmamak. Sevgili bulmak. Bikini giymek ve sevgilimle kumsalda koşmak. Fotoğraf çekilirken arkadaşlarımın üzerine atlamak ve onları öldürmemek. Zarif görünmek. Mutlu olmak. Kendime bunu yapabileceğimi kanıtlamak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim