• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Arap Baharı mağduru Türk şirketleri Körfez'i keşfetti

Arap Baharı mağduru Türk şirketleri Körfez'i keşfetti
Sağlık ürünleri ve teknolojileri alanında Ortadoğu'nun en büyük organizasyonu, Türk kimya ihracatçısına yeni kapılar açtı.

Arap Baharı sebebiyle işini askıya alan birçok yerli şirket Dubai Arab Healt Fuarı'nda 2012 rotasını belirleme fırsatı da yakaladı. Şimdi hedef Körfez sermayesi. 86 Türk firmasıyla Dubai'ye çıkarma yaparak en büyük alana yerleşen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ilgiden memnun. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, fuarın sona ermesiyle birlikte firmaların hızlı bir şekilde sipariş takiplerine başlayacağını söyledi. Körfez ülkeleri ile ikili görüşmelerin kendilerine moral verdiğini belirten Akyüz, "Birleşik Arap Emirlikleri, geçtiğimiz yıl kimya sektöründe en çok ihracat yaptığımız 3. ülke ve bu açıdan fuar bizim için büyük önem taşıyor. İhracatçılarımıza bu potansiyeli kullanmaları konusunda ciddi fırsatlar sunuyor, Ortadoğu pazarında yeni iş bağlantılarının kapısını açıyor." değerlendirmesinde bulundu, ürün kalitesi, çeşitliliği ve lojistik anlamda bölgeye yakınlığın ellerini güçlendirdiğini aktardı. Sektör ve ülke olarak bu coğrafyada daha etkin olunması gerektiğini söyleyen Akyüz, gelişen pazarlarla birlikte Arap coğrafyasında yeni bir döneme girildiğini ve bunun kendilerine cesaret verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Arap Baharı sonrası bölgede toparlanmanın sinyallerini alıyoruz. Bu yıl istikrarın sağlanması konusunda adımlar atılacağını tahmin ediyoruz. Bölgedeki normalleşme ve stabil yapı, kimya ihracatçısı açısından yeni bir fırsat olacak. Firmalarımız da bunun farkında, fuara katılımın ve ilginin bu kadar yüksek olması da bunun göstergesi. Gündemimizde elbette yeni pazarlar var ama Ortadoğu kimya ihracatçısı açısından önemini sürdürecek."

EDİRNE'DEN VENEZUELA'YA ÇOCUK BEZİ

Fuarın katılımcıları arasında yer alan İda Hyyegiene Technology şirketi aynı zamanda en çok ilgi çeken firmalar arasında yer aldı. Çocuk, hasta ve yaşlı bezi ile ıslak mendil üretimi gerçekleştiren firmanın üretim merkezi Edirne. Ayda 5 milyon paket üretim gerçekleştirdiklerini anlatan şirketin patronu Hüseyin İpek, "Aklınıza gelen her ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Venezuela'ya kadar ürün gönderiyoruz." dedi. Önceleri yabancılardan mal aldıklarını, sonrasında ise aynı teknolojinin Türkiye'de mevcut olduğunu ve üretimi burada gerçekleştirmeye karar verdiklerini dile getiren İpek, Ortadoğu ve Afrika'dan büyük talep gördüklerini söyledi. Şirket Mısır'a ayda 20 konteyner ürün gönderiyor. Ayrıca son yıllarda uluslararası firmalardan ortaklık ya da satın alma teklifleriyle karşılaşıyor. Standı ilgi gören bir başka firma ise Gebze'de suni göz üretimi gerçekleştiren Vizycare. Ürünlerini Avrupa'da satan şirket, suni gözü, Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki başarılı bir ekip tarafından ileri teknoloji kullanarak gerçekleştirdi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim