• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Arap Baharı sağlık turizmini patlattı

Arap Baharı sağlık turizmini patlattı
Ortadoğu'da yaşanan kriz, sağlık turizminde Türkiye'nin yüzünü güldürdü. Kuzey Afrika ve Suriye'den Ürdün'e giden turistler rotayı Türkiye'ye çevirdi. Başta Adana olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir'e gelen turist sayısı geçen yıla göre iki kat arttı.

Ortadoğu'daki Arap Baharı sağlık turizmcisine yaradı. Krizdeki ülkelere gidemeyen turistler Türkiye'ye gelmeye başladı. Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Kamil Yüceoral, komşu bölgelerde yaşanan krizlerin Türkiye'yi olumlu etkilediğini belirterek, "Kuzey Afrika ve Suriye'den sağlıkla ilgili Ürdün'e giden turistler, yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'yi tercih etmeye başladı. Özellikle Adana, sağlık turizminde öne çıkan şehir oldu" diye konuştu. Türkiye genelinde sağlıkta en çok turist alan şehirlerin ise İstanbul, Ankara ve İzmir olduğu bilgisini veren Yüceoral, sağlık turizminden elde edilen gelirin geçen yıla göre iki kat arttığını söyledi. Adana'ya en çok göz, onkoloji, radyoterapi, kadın doğum alanlarında tedavi için turistlerin geldiği bilgisini veren Sağlık Turizmi Derneği Adana Başkanı ve Adana Acıbadem Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik de Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden hasta geldiğini belirtti. 2010'da 30 milyon dolar yurtdışı hasta transferinden gelir oluşturduğunu söyleyen Çelik, 2011 hedeflerini ise 50 milyon dolar olarak açıkladı. Çelik"Sağlık turizminin Türkiye'deki yıllık cirosu bir milyar dolar. Önümüzdeki beş yıl içinde bu rakamın beş milyar dolar olmasını bekliyoruz" dedi.

HEM TEDAVİ HEM TATİL
8 milyon euroluk yatırımla Frankfurt'ta açtıkları hastanede 1 Temmuz'da hasta kabulüne başlayan Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, hastanelerinde bugüne dek 250 bin yabancı hastanın tedavi olduğunu, geçen yıl ise 25 bin yabancı hastayı tedavi ettiklerini belirtti. "2011 sonunda 40 bin yabancı hasta hedefledik. 2011'de yatırım planımızı 31 milyon euro, 2012'de ise 30 milyon euro olarak yaptık. İki yılda bin 200 kişiye daha istihdam yaratacağız" diyen Kapıcıoğlu, iki yıl içinde de halka açılacaklarını söyledi. Dünyagöz Hastanesi İcra Kurulu Üyesi ve Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Selin Yıldırım Paker ise 2011'de İngiltere'de, 2012'de de Ukrayna ve Rusya'da hastane açacakları bilgisini verdi. Hastaneye gelenlerin yüzde 80'inin Avrupa ülkelerinden geldiğini belirten Paker, "Antalya'da 7 ve 5 yıldızlı otellerle anlaşmalar yaptık. 7 ve 14 günlük tatil ve ameliyatı içeren paketler oluşturduk. Hastalar hem tedavi olup hem de tatillerini yapıyor. Yaz aylarında lazer göz ameliyatı için gelen yabancı hasta sayısında yüzde 30 oranında artış oldu" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim