• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Akdağ: Gerekirse yeni öğretim üyesi kadroları ihdas edilecek

Bakan Akdağ: Gerekirse yeni öğretim üyesi kadroları ihdas edilecek
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün yasasından sonra oluşan hizmet açığını mutlaka kapatacaklarını belirterek, gerekirse yeni öğretim üyesi kadrolarının verileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün yasasından sonra oluşan hizmet açığını mutlaka kapatacaklarını belirterek, gerekirse yeni öğretim üyesi kadrolarının verileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da düzenlenen 4. Ulusal Aşı Sempozyumu'na katıldı. Akdağ burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Tam günden sonra doktor ve ameliyat sayısının azaldığı ile ilgili bir soru üzerine Akdağ, "Bizim elimizde böyle bir veri yok." dedi.

Türkiye'de üniversitelerde çalışan 10 bin uzman hekimin bulunduğunu söyleyen Akdağ, "Bu uzmanlar belirli seviyelerde öğretim üyesi aynı zamanda; yardımcı doçent, doçent ya da Profesör kadrolarındalar. Bu unvanları olmayan uzman sayısı da az olmakla birlikte mevcut." diye konuştu.

Bu 10 bin kişiden, Üniversite hastanesinde hocalık yaparken aynı zamanda dışarıda çalışanların sayısının ise 650 civarında olduğunu aktaran Akdağ, "Bunların vereceği karar da henüz netleşmiş değil. Bu 650'nin muhtemelen önemli bir kısmı da sadece üniversitede çalışmayı kabul edecek, bu sayı daha da azalacak." dedi.

"ÜNİVERSİTELER TİCARETHANE VEYA RANT KAPISI OLAMAZ"

Üniversitelerdeki 10 bin öğretim üyesinin yüzde 5'inden bahsedildiğinin altını çizen Akdağ, "Bunu önemli bir problemmiş gibi Türk kamuoyuna sunmak, vatandaşlara, hastalara, hasta yakınlarına yapılacak en büyük haksızlıktır." şeklinde konuştu.

Üniversitelerin ticarethane ya da bir rant kapısı olmasını kabul etmediklerini söyleyen Akdağ, bu anlayışın eğitim-öğretim ve araştırmayı da olumsuz etkilediğini vurguladı.

Akdağ, "Bir Üniversite hocası sabah gelecek, 2-3 saat kalacak, muayenehanesine gidecek ya da öğleden sonra üniversitede paralı muayene yapacak. Bu Üniversite hocasının eğitime- araştırmaya nasıl katkısı olabilir?" diye sordu.

"BU HİZMET AÇIĞINI MUTLAKA KAPATACAĞIZ"

'Fakir-fukarayı, orta direği, işçiyi, esnafı, memuru, emekliyi, yeşil kartlıyı' düşünmek zorunda olduklarını söyleyen Akdağ, bu gürültünün 3-5 üniversitede kopartıldığını söyledi.

Giden hocaların oluşturduğu hizmet boşluğu ile ilgili Akdağ şöyle devam etti: "Bakanlık olarak YÖK'e bir hafta-10 gün önce acele ve günlü olarak bir yazı yazdık. Bugün bir yazı daha yazacağız. Bir hizmet açığı oluşuyorsa, Bakanlığa acilen bildirilsin dedik. Hatta üniversitelere de aynı yazıyı yazdık. Biz bu hizmet açığını mutlaka kapatacağız ya o üniversitemize aynı alanda ilgili mahareti olan bir doktor görevlendirmesi yapacağız.

Gerekirse yeni öğretim üyesi kadrolar da ihdas edeceğiz. Yani acil olarak görevlendirme peşine öğretim üyesi kadroları; bunun mümkün olmadığı nadir durumlar olursa da biz ilgili hastalarımıza sahip çıkacağız. Onları kamuya ait diğer eğitim araştırma hastanelerinde ya da Türkiye'deki özel hastanelerde tedavi ettireceğiz, tedavilerini sonuna kadar takip edeceğiz. Olmazya, ihtiyaç olsa bu hastalarımızı uçak ambulansa koyacağız, Avrupa'ya götürüp orada tedavi ettireceğiz."

Üniversitelerden de yakın bir işbirliği beklediğini vurgulayan Akdağ, "Kimseyi genel anlamda suçlamıyorum. Ama bu meseleyi hastalarını kullanarak provoke etmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz." dedi.

"ÜCRETSİZ ROTA VİRÜS AŞISI KONUSUNDA KARARIMIZI BİLİM ADAMLARININ TAVSİYESİNEN SONRA VERECEĞİZ"


Rota virüs aşılarının ücretsiz olup olmayacağı konusunda bir soru üzerine Akdağ, "Rota virüs, çocuklarda ishale yol açabilen, genellikle de çok tehlikeli olmayan ishallere yol açabilen virüs. Bunun aşı takvimimize eklenip eklenmeme hususunda öncelikle bilim adamlarımızın tavsiye kararlarını alacağız. Ondan sonra işin fiyatı ile ilgili düşüneceğiz ama şu anda öncelikle bilim adamlarımızın bu kararını bekliyoruz." diye konuştu.

sondakika.com

Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim