• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Baş ağrısına 13 çare!

Baş ağrısına 13 çare!
İşte bazen ilaçlar dahil hiçbir şeyin çare olmadığı baş ağrılarınızı hafifletecek 13 farklı yöntem

Türkiye’de migren görülme sıklığı yüzde 15’in üzerinde. Yaklaşık 8 milyon hasta olduğu tahmin ediliyor. Tanısı zor bir hastalık olan migrenle baş etmeye çalışanlar, gevşetici ve iltihap önleyici ilaçlar, antidepresanlar ve triptanlardan medet umuyor. Yan etkilerinin yarattığı riskin yanı sıra ciddi boyutta maddi kaynak da aktarılan ilaçlar, inatçı baş ağrılarınızı dindirmiyorsa çareler tükendi zannetmeyin. Bir kez de Huffington Post’ta kaleme alınan yönetmelere gözatın ve bir hekime danışın.

NÖROTERAPİ
Vücudunuzdaki kas gerilimini, cilt sıcaklığınızı, kalp atış hızı ve tansiyonunuzu ölçen elektronik alıcılar, size ses ve görüntülerden oluşan bir veri haritası sunuyor. Amaç bedeninizin verdiği tepkileri kontrol etmek. Nihayet hangi kaslarınızı nasıl gevşeteceğinizi öğrendiğinizde baş ağrısını da yenebilirsiniz. Akupunktur Deri altına sokulan ince iğneler, bedendeki enerji akışını yeniden düzenliyor. Bir akupunktur seansının ortalama ücreti 200 TL. Bu yöntem şiddetli migren nöbeti geçiren veya tansiyona bağlı dönemsel ya da kronik baş ağrısı çeken hastalara öneriliyor. Bu sayede ilaç tedavisinin yan etkileri de ortadan kalkıyor.

MASAJ
Boyun, baş, sırt ve omuz masajı yaptırılabilir. Baş ağrısına kalıcı çözüm getirmese de 6 haftalık seans alanların hem seanslar süresince hem de bitimini takip eden 3 hafta boyunca, migren nöbetlerinin seyrekleştiği ortaya çıktı.

ESNEME HAREKETLERİ
Düzenli antrenman ya da baş ağrısı hissettiğinizde sırayla; boynunuz için başınızı çenenizden yukarı itip aşağı çekerek ve ardından başınızı her iki omzunuza doğru yatırarak; omuzlarınızı yukarı kaldırıp öne ve sonra arkaya doğru silker gibi hareket ettirerek; avuçlarınızı alnınıza dayayıp bastırarak; son olarak avuçlarınızı başınızın her iki yanına baskı yapacak şekilde tutarak acıdan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Her esneme hareketine 5’er saniye ayırın ve 5 saniye ara verip devam edin. 3’le 5 kez arasında tekrar edin.

AEROBİK
Düzenli aerobik, tempolu yürüyüş, bisiklet ve yüzme yoğun migren nöbetlerinin sıklığını azaltıyor. 12 haftalık egzersiz programına dahil olan hastaların ağrılarının azaldığı gözlendi.

MEDİTASYON
Ruhla beden arasındaki bağlılığa odaklanan eski Hint meditasyon teknikleri migreni hafifletiyor.

YOGA
Yoga yapan ve kendi yöntemlerini deneyen migrenli 2 grup, 3 ay süreyle incelendiğinde yogayı tercih edenlerin ağrıyla daha kolay baş ettiği gözlendi.

EGZERSİZLER
Derin nefes almak, dingin müzikler dinlemek ve hayal gücünü kullanmak baş ağrısına iyi geliyor. Tansiyon kaynaklı baş ağrısı çeken 90 hasta üzerinde yapılan bir çalışma, rahatlama egzersizlerinin akupunkturdan bile daha etkili olduğunu gösterdi.

SICAK- SOĞUK
Hamilelerin dahi kullanabileceği bu risksiz baş ağrısı terapisi boyundaki gerginliği yatıştırmak amacıyla ense bölgesini bir süre ısıttıktan sonra şakaklara buz tutulmasını öngörüyor. Hassaslaşan beyin damarının içindengeçen kanın sıcaklığı düşürüldüğünde zonklamanın önüne geçilebiliyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5401 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim