• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Bazı sağlık tesislerince Negatif GMDN listesindeki kodlarla eşlenen firma ürünlerinin alımındaki sorunlar

Bazı sağlık tesislerince Negatif GMDN listesindeki kodlarla eşlenen firma ürünlerinin alımındaki sorunlar
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca Bazı sağlık tesislerince Negatif GMDN listesindeki kodlarla eşlenen firma ürünlerinin alımındaki sorunlar ile ilgili duyuru yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca Bazı sağlık tesislerince Negatif GMDN listesindeki kodlarla eşlenen firma ürünlerinin alımındaki sorunlar ile ilgili duyuru yayımlanmıştır;

BAZI SAĞLIK TESİSLERİNCE NEGATİF GMDN LİSTESİNDEKİ KODLARLA

EŞLENEN FİRMA ÜRÜNLERİNİN ALIMINDA YAŞADIKLARI SORUNLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

 

Kurumumuz tarafından yayınlanan negatif GMDN listesindeki kodlarla firmalar tarafından TİTUBB’da eşlemeleri yapılmış olan ürünlerin sağlık kurumları tarafından satın alınmayacağı yönünde yanlış yorumlandığı tespit edilmiştir.

 

Negatif listede yer alan GMDN kodları, Kurumumuz genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu hastalara ait tedavi faturalarının ödenmesinde yaşanan sıkıntıların çözümü maksadıyla yayımlanmış olup, firmalar tarafından TİTUBB'da kayıtlı ürünlerine beyanları doğrultusunda kendileri tarafından yapılan eşlemeler neticesinde bu tür malzemelerin Kurumumuz ödeme kapsamı dışında olan ancak hastanelerde kullanılan Tekrar Kullanılabilir Ürünler, Hastane Donanımları, Laboratuvar Cihazları vs... ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Kurumumuz MEDULA sisteminde uygulanan negatif liste sistemi, hastaneler tarafından kullanılan bir kısım sarf malzemelerinin ve yukarda belirtilen kategorilerdeki ürünlerin, yatarak tedavilerde paket tedavi kapsamında kullanılan malzemelerin, ayaktan tedavi ödemelerinde ve bu kategorideki ürünler için sağlık tesislerine mükerrer ödeme yapılmaması maksadı ile oluşturulmuştur.

 

Ancak bu uygulama hastanelerce verilecek sağlık hizmetlerinde kullanılan ve yukarda örnek gösterilen kategorilerdeki malzemeler ile sarf malzemelerinin tedavi kapsamında Kurumumuzca ayrıca ödenmediği anlamını taşımadığı gibi sağlık hizmetlerinin devamlılığı için hastanelerce alımı gerekli olan söz konusu malzemelerin alınmaması anlamına da gelmemektedir.

 

Bu nedenle sağlık tesislerinin negatif GMDN listesindeki kodlarla firmalar tarafından TİTUBB’da eşlemeleri yapılmış olan ürünlerin sağlık kurumları tarafından satın alınmayacağı yönünde yanlış uygulamalarının Kurumumuzu bağlayan bir uygulama olmadığı, bu tarz politikaların uygulamayı yapan sağlık kurumlarını bağladığının bilinmesi hususlarında;

 

Bilgilerinizi önemle rica ederim.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5691 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim