• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Bebeğinin cesedini naylon poşetle verdiler

Bebeğinin cesedini naylon poşetle verdiler
Ölü doğan bebeği babasına naylon poşetle teslim ettiler. Şanlıurfa'da bir hastaneye doğum için gelen kadın, 3 gün boyunca doktorlar tarafından muayene edilmedi, bununla yetinmeyen hastane yetkilileri, ...

Şanlıurfa'da bir hastaneye doğum için gelen kadın, 3 gün boyunca doktorlar tarafından muayene edilmedi, bununla yetinmeyen hastane yetkilileri, anne karnından çıkardıkları ölen çocuğu poşet içerisine koyup babaya teslim etti.

Şanlıurfa'da iddiaya göre, doğum sancısı bulunan Esra Al, 3 gün önce kocası Şefik Al tarafından Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne getirildi. Hastaneye yatırılan bayana 3 gün boyunca doktorlar tarafından müdahale edilmedi. Şefik Al, eşine müdahale edilmediği için eşini tekrar eve götürdü. Daha sonra tekrar sancısı tutan Esra Al, yine aynı hastaneye getirildi. Burada düşük durumu bulunan Esra Al, sezaryenle doğumu gerçekleşti fakat, bebeğin anne karnında hayatını kaybettiği tespit edildi.

Hastane yetkilileri bebeğin cesedini yeşil bir örtü içerisinde poşete koyarak, babaya teslim etti. Acılı baba Şefik Al, 3 gün boyunca doktorlar tarafından hiçbir şekilde eşine muayene edilmediğini iddia ederek, "3 gün boyunca geldim, doktoru yerinde bulamadım. Bir doktor 3 gün boyunca bir hastasının başına gelmez mi? Uğramaz mı? Kanaması azaldı mı? çoğaldı mı? diye. Yani burada hayvan mı yatırıyoruz. Bir odada 3 tane bayan yatıyor. Sanki burası cezaevi. Eşimin rahatsızlığı düşük riski vardı diye hastaneye getirdik.

3 gün boyunca doktoru bulamadım burada. 3 gün boyunca doktor eşimle ilgilenmedi. Sabah geldim doktor yok, öğlen geldim doktor yok, akşam geldim doktor yok. Peki bu doktor yoksa niçin burada görev yapıyor. Çocuğum şuanda öldü. Cesedi de şuanda poşette. Eşimin şuan sağlık durumunu bilmiyorum, iyimi kötümü bilmiyorum" dedi.

Daha sonra poşet içerisinde çocuğunun cesedi ile birlikte gelen baba Şefik Al, "Elime işte bu poşeti verdiler. Ben çocuğumun öldüğüne üzülmüyorum, ilgisizlik yapılıyor. Lütfen yetkililer ilgilensin. Ben şikayetçiyim. Bu düzen düzelsin. Ben buraya sizleri de bir maddi tazminat üzerine çağırmadım. Amacım burada herkesin doğru tedavi edilmesi. Bugün benim başıma gelen yarın başkasının da başına gelebilir. Benim devletten ricam budur. Başka hastaların çocukları, poşet içerisinde ellerine verilmesin" diye konuştu.

Baba Şefik Al, elindeki ceset içerisindeki poşeti kaldırarak, "İşte bizim yönetim de budur" diye hastane yetkililerine tepki gösterdi. Öte yandan hastane yetkilileri konu hakkında bilgi vermek istemediklerini belirtti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2636 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim