• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bitkisel ilaç çılgınlığına kapılmayın!

Bitkisel ilaç çılgınlığına kapılmayın!
Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklardan korunmak için kulaktan dolma bilgilere itibar etmemek gerekiyor. Bursa Eczacılar Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Yeşim Baş; ...

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklardan korunmak için kulaktan dolma bilgilere itibar etmemek gerekiyor. Bursa Eczacılar Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Yeşim Baş; özellikle bitkisel ilaç çılgınlığı konusunda toplumu uyarıyor: "Toplumumuzda son dönemde doğal oldukları, kimyasal madde içermedikleri düşünülerek bitkisel ürünlere yönelme eğilimi arttı. Ancak şunu unutmayalım ki, bitkiler birçok maddeyi bir arada içeriyor. O yüzden sanıldıkları kadar masum değiller. Günümüzün modası olan bitkisel ürün kullanma çılgınlığına kapılıp her duyduğunuzu doğru sanmayın. Kaynağı belirsiz ürünleri, ilaç niyetine kullanmayın. Bu tür ürünlerden fayda görmek için doktor ve eczacılara danışın." Baş; bitkisel çaylarla ilgili de şunları söylüyor: "Sıcak içeceklerle vücudun su ihtiyacını karşılamak, bunu da bitkisel çaylarla şifalı hale dönüştürmek mümkün. Ama her bitki, her derde deva olmayacağı veya bazı durumlarda zarar da verebileceği için eczacılara danışmak gerekiyor."

GRİP AŞISI YAPTIRIN
Öte yandan Yeşim Baş; kalp-damar ve solunum rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve enfeksiyona açık yerlerde çalışanların, soğuk algınlığından korunmaları için mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini sözlerine ekliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2622 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim