• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Botoks hataları nasıl düzeltilir?

Botoks hataları nasıl düzeltilir?
Botoks bağımlıları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor. Prof. Dr. Sedat Özkan, küçücük bir kırışıklığa bile tahammül edemediği için ...

 

RUHSAL SORUNDAN RANT KAZANILMAZ
Estetik cerrahlar, ısrar eden hastaya sonucun kötü olacağını bile bile botoks ya da başka bir uygulama yapmalı mı? Yoksa "İhtiyacınız yok" diye geri mi çevirmeli?
Bu hassas bir konu ve Bakanlık da bir düzenleme getirmeye çalışıyor. Güzellik merkezi açarak insanların zaafiyetinden ya da psikolojik sorunlarından rant kazanma fikrini yadırgıyorum. "Kolum ağrıyor, kesin" diyen hastanın isteği yapılıyor mu?

RUHUNU TEDAVİ ETMEK ZORDUR
Botoks yaptırıp görüntüsü bozulmuş bir kişinin size geldiğinde tedavisi zor mudur?
Zordur çünkü kişide koşullanma oluşmuş, sorun davranış kalıbı haline gelmiştir. Beyin estetik takıntısına ısrarlı bir şekilde odaklanmıştır. Bu süreçte gerçeği değerlendirmek de zaten biraz bozulur. Problemli kişi; insanların sürekli olarak kendisinde sorunlu gördüğü yere baktığını sanır. Bu noktada kişinin psikolojik derinliklerinin ele alınması gerekir ve çocukluk dönemine kadar inilir. Tedavi haritası, ailesinin o kişiyi nasıl algıladığına kadar uzanır.

ERKEKLER AYRINTIYLA DEĞİL KADININ TAVRIYLA İLGİLENİR
Bir kadın kendisi için mi estetik bağımlısı olur, yoksa sevdiği insana güzel görünebilmek için mi?
Bu, o insanların aslında doğru tercihte bulunamadığını gösterir. Kadın, vücut ölçülerine göre tercih yapacak erkeği bulur; tencere yuvarlanıp kapağını bulmuş olur. Normalde bir adam kadını severken böyle ayrıntılarla uğraşmaz. İlişkinin bütünlüğü, psikolojik ve duygusal boyutu vardır. Aşk bir bütündür. Kadın da beğendiği erkeği ruhuyla, kişiliyle, mimikleriyle, etkileşimiyle kavrar. Tek gecelik ilişkilerde bile bu böyledir. Erkeğin kadını algısı böyledir. Botokskolik kadınların sandığı gibi dudağının kenarı ya da yanağındaki sarkma, ilişkiyi etkilemez
 

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10842 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim